Най-крадените коли в България

Според данните на МВР, цитирани от СБА най-търсената от автоапашите марки през последната една година е била „Мерцедес”. След нея следват „Ауди”, „Фолксваген“, „Порше“, „Шкода“,БВМ и „Тойота”.
През 2017 година са били задигнати общо 2023 автомобила или средно на ден в страната са изчезвали по 5,5 превозни средства, показва статистиката на МВР. Интересното е, че много голяма част от тях – 1249 коли, са изчезнали в София. Най-често кражбите стават в центъра на столицата, както и в кварталите „Студентски град”, „Лозенец” и „Хиподрума”.
Според данните на полицията през 2016-та посегателствата на автомобилите са били с почти 30% повече. Същата година са били регистрирани 2820 кражби на моторни превозни средства, като 1746 от тях са изчезнали в столицата.
В повечето случаи собствениците се разделят завинаги с автомобила си. Полицията не може да открие нито извършителите, нито да намери автомобила.
След София най-много автомобили се крадат в другите големи градове – Варна, Бургас, Пловдив, както и в морските и планински курорти по време на активните туристически сезони.
Всички посещения в автосервиз, направени ремонти, технически прегледи и т.н. пък ще бъдат отбелязвани в техническия паспорт на автомобила, така че компетентните органи и бъдещите купувачи на автомобила да бъдат наясно с техническото му състояние.

Vip Drift Taxi
SUV моделите на върха на класациите за 2020 година! Кои са те?
ТОП 7 на колите, които се крадат най-много в България!
Избираш нова кола? Виж кои са топ 10 най-евтините и добри нови коли на пазара за 2020 год.!
Топ 10 на електрическите коли, които могат да изминат най-дълго разстояние с едно зареждане