VBox7 logo

Радуканов: Ще дадем битка на ЦСКА 1948

543 16.09.2019 Инфо

Старши треньорът на Септември София Милен Радуканов похвали своите момчета за трудната победа с 4:2 над Хебър в 8-ия кръг на Втора лига. Макар наставникът да видя някои стари слабости в своя тим, той остана доволен от факта, че вече личи ясен игрови стил и обеща в следващия кръг играчите му да дадат сериозна битка на другия безгрешен тим дотук и лидер в класирането – ЦСКА 1948.
Двата отбора оглавяват класирането с по 21 точки, като дотук прегазиха всичко по пътя си.
„Характерът на футболистите, желанието, работата – това беше ключът. Днес се навършват 3 месеца от началото на общата ни работа. Най-важното е характер, отборен дух, положителна емоции и атмосфера. Имаме цел, имаме изграден стил какво трябва да правим. Важното е, че те се опитват да изпълняват. Виждате, два пъти ни повеждаха, но ние продължавахме да играем. Най-важното е позитивното мислене на отбора”, заяви Радуканов пред DIEMA SPORT.
„Имахме информация, че те ще играят 4-4-2, затова и заложихме на Стилиян Николов. В дадени моменти той ставаше трети защитник и играехме 3-4-3 или 4-1-4-1. Радвам се, че се получи. Допуснахме много индивидуални грешки. Получава се сериозно напрежение при нас в началото на полувремената, надявам се футболистите да го преодолеят, защото показват, че имат качества. Те трябва да дават най-доброто от себе си и нещата ще се получават.”
„Липсва ни спокойствие, защото и те като мен искат да печелят всеки мач. Нормално е да има напрежение. Радващо е, че в хода на мача се отърсиха от него и показахме какво искаме да правим. Видях много хубави неща, това е начинът. Вече 7-и мач работим така, опитваме да играем атакуващо, да градим, да имаме идея и стил. Далече сме много от това, което трябва да се случва, никога няма да стане перфектно, но е хубаво, че се вижда някакъв замисъл.”
„Пак допуснахме някои грешки, за които говорихме през седмицата. Гледаме нашия мач, гледаме противниците, анализираме, показваме – това е начинът. Работим и говорим, тренираме някои неща. Футболистите възприемат, концентрират се и се надявам да вярват. Опитваме се да ги убедим, че това е за тяхно добро. Вече в 7 мача имаме 7 победи.”
„Срещата срещу водача в класирането, един тим, поставил си задача да влезе в efbet Лига… Аз неслучайно казвам, че срещу който и да играем – дали от върха, дали от дъното на класирането - , проявяваме уважение и респект към всеки. Даваме нужното уважение, но ще дадем и нужната битка, за да спечелим мача”, завърши Радуканов.