Лампи с Uv-c лъчи убиват коронавируса и вирусите на грипа за минути! - 2020 [my_touch]

Постоянни ниски дози ултравиолетови лъчи от С-спектъра (UVC) могат да унищожават вирусите на грипа, които се разпространяват по въздуха. Специалното ултравиолетово осветление не уврежда тъканите на човека и е безопасно, твърдят учени от Колумбийския унверситет.
Използването на ултравиолетово осветление в болници, кабинетите на личните лекари, училищата, обществения транспорт, летищата и гарите, може да има превантивно действие срещу грипните епидемии.
Утравиолетовите лъчи от тесния спектър С, както е известен, могат да убиват микроби. Те обаче не минават през външния слой мъртви клетки, които са върху кожата на човека, както и през сълзите и влагата на очите. Затова не застрашават здравето на човека. Вирусите и бактериите обаче са значително по-малки по размер от клетката на човека и такъв вид осветление разрушава тяхното ДНК, твърдят учените от Калифорнийския унверситет. Те се надяват, че тяхното изледване може да помогне в борбата с масовото разпространение на грипни вируси и бактерии.

Линкове:
https://media.framar.bg/здравни-новини/специална-форма-на-ултравиолетова-светлина-може-да-убива-грипни-вируси
https://www.lechitel.bg/newspaper.php?s=6&b=634
https://www.otrovi.com/bakteritsidna-lampa-30w/

–––––––––––––––

sarcevoditel