VBox7 logo

Известните с пиенето си хора

4 423 08.06.2019 Инфо

Ърнест Хемунгуей

Ърнест Хемунгуей е един от най-вдъхновяващите и влиятелни писатели. Но авторът на „За кого бие камбаната“ е бил толкова известен с писането си, колкото и със слабостта си към чашката. Когато например е живял в Куба е обожавал да пие дайкири, мартини и мохито. А според някои коктейлът Блъди Мери дължи името си именно на Ърнест Хемунгуей, който кръстил напитката на жена си Мери Уелч, която постоянно се ядосвала, когато виждала мъжа си пиян.

Винсент Ван Гог

По времето на Ван Гог много от художниците са пиели абсент. Дали заради тази напитка или не, художникът е страдал от депресия и вероятно биполярно разстройство. Често е имал халюцинации и една от версиите е, че са е самоубил именно заради тях.

Стивън Кинг

Стивън Кинг има над 350 млн.копия на книгите си. Той признава, че след успеха на две от книгите си, които е написал под влиянието главно на алкохол, е изпитвал страх, че няма да успее да постигне същите резултати. Започнал е да пие постоянно, да пуши по две кутии цигари на ден и да експериментира с дози кокаин. За щастие, след дълга бора със зависимостите си, Стивън Кинг успява да излезе от дупката и да напише едни от най-добрите книги на 21-ви век.

Лорд Байрон

Джордж Гордън Байрон е известен не само с творчеството си, но и бурния си живот. Той е признавал, че е написал някои от най-добрите си стихотворения под влиянието на джин, но ни най-малко не се е притеснявал от хорското мнение. Едно от най-известните му изказвания е: „Разумният човек трябва често да се напива, защото истинският живот е в опиянението“.

Борис Елцин

През 1995г. тогавашният руски президент Борис Елцин така се напива, че охраната му го открива по гащи, на метри от Белия дом, докато се е опитвал да спре такси. През 2010 една от дъщерите му, Татяна Юмашева, обясни, че според нея баща й е пиел много, заради огромния стрес, на който е бил подложен.

Франк Синатра

Съдейки по думите на биографистът на Франк Синатра, той е пил по бутилка уиски на ден. Всички са му казвали, че трябва или да спре с пиенето или да пие в умерени количества. Синтра не ги послушал, а просто заменил уискито с вино.
Джоузеф Маккарти

Джоузеф Маккарти бе американски сенатор, известен с преследванията в средата на миналия век на симпатизанти на комунистите и на заподозрени в шпионаж в полза на СССР. Той е обожавал да пие, а през последните си години живот е посягал на чашката от сутрин до вечер. Умира на на 47 години от хепатит и цироза на черния дроб.