VBox7 logo

Инфлуенсър ядоса един от най-заядливите хотелиери

2 632 07.09.2019 Инфо

Инфлуенсърите стават все повече всяка година. Според данни на маркетинговата агенция MediaKix до 2020 инфлуенсър маркетинга ще печели до $10 млрд. на година.

Инфлуенсърите почти винаги получават безплатно продуктите, които рекламират. От такава услуга са се опитали да се възползват и британската влогърка Ел Дарби и приятелят й.

Те са изпратили писмо до ирландски хотел, в което обясняват колко последователи имат и че имат желание да разкажат във видеата си за въпросния хотел, ако им бъде позволено да останат безплатно.

Но реакцията на хотелиера далеч не е била желаната. Пол Стенсън, който е известен в социалните си мрежи с острия си език, публикува писмото на инфлуенсърката онлайн (скривайки името й), а след това написа:

„Ако останете безплатно в замяна на рекламата, която ще ни направите, кой ще се грижи за вас? Кой ще плати на камериерките и рецепционистите? Кой ще плати електричеството и водата, които ще използвате? За щастие имаме достатъчно последователи в социалните мрежи“.

Ел Дарби реагира на коментара на Пол Стенсън и получи както положителни, така и негативни коментари. Но хотелиерът явно е получил достатъчно отрицателен отзвук, за да вземе следното решение:

„След острата критика, забранявам на всички влогъри да гостуват в хотела ни. Не съм си е представял, че отказът ми да пусна някой, без да си плаща, ще събере толкова критика.“

Това не е първият път, когато Пол Стенсън взима крайни решения, заради определена група от хора. През 2015г. той забрани на всички вегани да посещават ресторанта към хотела му, защото са писали негативни коментари за предложената храна.