VBox7 logo

Водно гнездо: екологична къща, която се захранва от слънчева енергия

30 971 07.10.2015 Инфо

Water Nest 100 на EcoFloLife, компания от Лондон, която произвежда и продава екологични, плавателни жилищни сгради.Как да наречете къщичка, която може да стои върху плитки или дълбоки спокойни води, екологична, захранвана от слънчева енергия и направена почти 98 на сто от рециклирани материали

Покривът на водното гнездо е конструиран от 60 квадратниметри аморфни фотоволтаични панели (слънчеви панели), които генерират 4 киловата в идеални условия.

Осветлението денем не представлява никакъв проблем. Тези жилищна площ е от 100 квадратни метра с диаметър 12 м и висока 4 метра. Конструкцията включва и тераси на страните и големи прозорци. В банята и кухнята има прозорци на покрива.

Най-доброто нещо при това водно гнездо е, че може да се прилага за различни цели: може да бъде жилище, място за отдаване под наем, офис, бар, всичко, което бихте могли да си представите. Насладете се на красивите гледки на този дизайн, който ни предлага нова концепция за това как биха могли да изглеждат жилищата в бъдещето, а бъдещето определено е тук и сега.