Оскари 2020 – Inglourious Kunts, Eп. XCIV

Забравихте ли ги вече?

Разбираме ви. Тазгодишните „Оскар“-и вече избледняват не само във вашето, но и в нашето съзнание, но мигове преди окончателно да спре да ни пука за тях (спорно е всъщност дали изобщо ни е пукало), заснехме този гръмогласен, бъбрив и обиден епизод на видео подкаста Inglourious Kunts, за да зачетем (отново) традицията. Оказа се, че има какво да си кажем и си го казахме по типичния за нас начин – като обилна вечеря от корав хляб, гарниран с лютиви ремарки за филми, творци и тенденции.

Водещ на офисната ни церемония е Мартин „Циничния Елф“ Aнгелов, а участници в кинокритическия ритуал са неизненадващо разпознаваемите и (засега) неосъждани души Благой Д. Иванов, Димитър Дринов и Владислав Апостолов. В списъка с порядъчно одумвани заглавия са филми като „Паразит“ на Понг Джун Хо, „1917“ на Сам Мендес, „Болка и величие“ на Педро Алмодовар, „Играта на играчките: Пътешествието“ на Джош Кули и „Имало едно време в... Холивуд“ на Куентин Тарантино. Естествено, нямаше как да подминем и политическите настроения, които изкоментирахме с подчертано старание да бягаме от параноята и да се опитаме да гледаме на социалните нрави и на медийните наративи възможно най-рационално. Освен това ще откриете и един репортажен бонус, дело на верния ни пловдивски другар Стефан Димов, който се спира на три ключови киберпънк продукции от близкото минало, чието действие се развива през изминалата 2019-та.

Ако някой български актьор ни гледа, да има предвид следното – всеки може да се криви като Хоакин Финикс, но не всеки може да се криви като нас.

http://www.operationkino.net

operationkino