VBox7 logo

Братоев: Хебър и Нефтохимик са с класа над останалите в България

252 11.10.2019 Инфо

Разпределителят на Хебър Пазарджик Георги Братоев беше спокоен и доволен след триумфа на новия му отбор срещу бившите му колеги от Нефтохимик с 3:0 в двубоя за Суперкупата на България.
"Имаме добър отбор и тренираме много. Разполагаме с двама нападатели, които са на много високо ниво, по-високо от това на българското първенство. Имахме и малко късмет в първия гейм, тъй като взехме един заплетен първи гейм. Нефтохимик са един добър отбор, който имаше доста по-малко време за тренировки в сравнение с нас, така че това е само малка част от истинския им потенциал", започна Братиев.
"Моята работа е да играе волейбол, така че няма значение дали в чужбина или в България. Време беше за промяна за мен, оставям страхотни приятели в Нефтохимик".
"Тежко беше началото, тъй като момчетата в Нефтохимик не познават отлично. И двата отбора са изградени от по 7-8 основни състезатели, които са по-добри от останалите. Ако така продължи развитието на двата тима, то най-логичното ще е това да са отборите, които да се борят и за останалите трофеи".
"В момента съм с 13 килограма по-лек отколкото миналата година, което със сигурност ще ми дава по-голяма експлозивност и мобилност на терена. Травмата ми е често срещана".
"Надявам се да вземем трите точки във Варна, след това срещу Марек, които очаквам да са приятната изненада на шампионата и вероятно да са най-добрите след останалите отбори", завърши Братоев.