Debut #euandme (official trailer)

"Дебют" е късометражен филм, част от европейската кампания #EUandME, която цели да илюстрират как правата и ползите, на които се радват гражданите на ЕС, подобряват живота им.

Официален уеб сайт на кампанията: https://europa.eu/euandme/bg/

Резюме:
ИВАН е тийнейджър, който води самотен живот. Работи като помощник във ферма и се грижи за кравите на баща си дълбоко сред заскрежените борови гори на снежна Хърватия. Вечер Иван е звездният нападател на местния футболен отбор, но се бори да разбере чувствата си към своя съотборник МАРКО. Под душовете той дочува новината, че футболен скаут може би ще посети отбора. Но тъй като Марко стои срещу него, мислите на Иван са другаде.
Скаутът наистина посещава футболния отбор в търсене на нови таланти. Мачът започва и Иван веднага бележи. Марко е в екстаз и прегръща Иван, който е обзет от емоции и, без да се замисля, целува Марко. Около него настъпва оглушителна тишина. По лицето му се стичат сълзи, докато се отдръпва от стъписания Марко и поема по самотната пътека обратно към фермата.
Седнал в обора, сам с кравите, Иван чува приближаващи се стъпки и се обръща, за да види кой е. Марко влиза и се усмихва на Иван. Хвърля му футболна топка като жест за приемане и разбиране. Те излизат от тъмнината на обора и започват да играят футбол в дълбокия сняг навън. Слънцето започва да прониква през сутрешната мъгла.

Intelday Solutions

Собственикът на клипа не желае коментари.