VBox7 logo

Петко Петков: И за победа с 5:0 се присъждат три точки

236 23.09.2019 Инфо

Наставникът на ЦСКА 1948 Петко Петков показа сериозна доза реализъм след звучната победа с 5:0 над Септември София в 9-ия кръг на Втора Лига. „Червените” пометоха основния си конкурент за първото място, който също като тях до този двубой беше спечелил всичките си мачове.

Петков беше категоричен, че ако тимът му няма право да мисли, че е нещо повече от останалите съперници във Втора лига, защото в противен случай може да си изпати във всеки един мач, който подцени.

„Наистина не сме очаквали да победим с такъв резултат. Така се развиха събитията на терена, че днес не направихме чак толкова много пропуски. Най-важното е, че спечелихме мача, защото въпреки победата с 5:0, точките са три.”

„Контролирахме нещата през цялото време, бяхме отборът, който беше по-добър и в двете фази на играта. Не допуснахме много голови положения пред нашата врата, от друга страна реализирахме нашите и вкарахме 5 гола.”

„Разбира се, ние сме агресивен отбор. Във всеки мач играем по един и същи начин, нямаме никаква промяна на тактиката. Играем с висока преса и искаме да доминираме над противника. Радвам се, че се възползвахме”, коментира Петков пред DIEMA SPORT.

„Не мога да отлича никой индивидуално, всички момчета се постараха да изпълняват своите задължения. Справиха се добре, поздравявам ги. Ние сме обявили цел още преди началото на първенството и футболистите много добре знаят, че трябва да сме концентрирани от началото на първенството. Всяка среща дава три точки. Днес бяхме концентрирани, изиграхме мача на добро ниво и го спечелихме. Ако не го направим в следващия двубой, нищо чудно да загубим точки срещу всеки един съперник.”

„Мачът за Купата срещу Дунав е един бонус за нас, защото излизаме срещу тим от efbet Лига. Трябва първо да възстановим отбора, макар да няма много време. Ще ги подготвим най-вече психически, за да изиграят мача с настроение.”

„Ако си помислим, че сме над всички във Втора лига, можем доста да си изпатим в някои от мачовете. Не знам при този резултат как ще го изтълкуват някои хора, но действително мачът не беше много лесен. Има стойностни отбори във Втора лига, мачовете го показват. Виждате какви интересни резултати се получават. Дали някой тим ще спечели с 5:0, 2:0 или 1:0, не е от значение. Важно е поведението, което се показва. Ако играем по този начин в другите мачове, е нормално да печелим повечето срещи”, завърши Петков.