VBox7 logo

Илиан Илиев: Моя е вината за дузпата, не посочих изпълнители

1 501 23.08.2019 Инфо

Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев любопитно пое вината за нулевото реми срещу Арда в 7-ия кръг на efbet Лига. Наставникът вярва, че неговият тим повече е заслужавал победата, която така и не успя да вземе, макар че от 37-ата минута игра с човек повече.
Румян Овсепян от кърджалии беше изгонен секунди след свое нарушение срещу Мартин Минчев в наказателното поле. Жоржиньо се нагърби с отговорността и Иван Караджов отрази удара му, а впоследствие Илиан Илиев призна, че не е указал предварителни кой би следвало да изпълнява от бялата точка, ако се стигне до подобна ситуация.
„Разочаровани сме отново. Бяхме отборът, който повече заслужаваше да победи, с изключение на първите 15-20 минути, в които влязохме нервно. После държахме повече топката. Изпуснахме ситуации и дузпата. През второто полувреме Арда се затвори, което е нормално. Идеята им беше да няма много футбол. Съжалявам, че не успяхме да победим, но за да победиш, трябва да вкараш гол”, каза Илиан Илиев пред DIEMA SPORT.
„Броят се головете и точките. Откъм себераздаване нямам забележки към футболистите. През второто може би трябваше да се движи по-бързо топката, да се рискува повече. Трябваше да се поеме отговорност. С центрирания само нямаше как да стане.”
„Със сигурност тежи, че при тези равенства не бяхме отборът, който беше далеч от победата. Тежат, защото бяхме по-близо. Ако бяхме днес като Арда, тогава резултатът би бил позитивен. Надявам се в следващия мач срещу Дунав да вземем трите точки. Не, че ще е лесно. Липсват ни Иса и другите контузени. Имаме и други хора в отбора, които днес трябваше да поемат малко повече отговорност.”
„Ние сме виновни за това, че Жоржиньо взе дузпата. Ние сме тим, на който не свирят често дузпи. Ние сега предпочитахме някой футболист, който играе по-редовно, да бие дузпата. Моя грешка е, че не посочих изрично преди мача един или двама изпълнители. Просто не бяхме подготвени за това упражнение, тъй като не ни се случва често да изпълняваме дузпи.”
„Ние трябва с и без отсъстващите да изглеждаме добре. Просто завършващата фаза липсваше. При Йонуц Неагу е много тежка контузията – почти сигурно до края на годината няма да го има.”
„Казаха ми, че има някакъв не интерес, а просто някой предложил моето име там. Аз имам отбор, моята цел е да вървим напред и да побеждаваме. Моята работа е тук. Да, на този етап оставам в Черно море. Да, Ал Ахли е най-големият отбор в Африка и това, че съм бил предложен, е добре за треньорската гилдия в България. Дали можем да се разберем – това ще е много трудно”, завърши Илиев.