VBox7 logo

Директор в БФС: Михайлов няма да подава оставка!

6 014 15.10.2019 Инфо

Директорът „Маркетинг и комуникации” към БФС – Христо Запрянов, говори за медиите пред базата „Домът на футбола” в столичния квартал Бояна. Запрянов призна, че Борислав Михайлов няма да подава оставка като президент на футболния съюз и също така се очаква да има заседание на Изпълнителния комитет към БФС идния петък. След неговото провеждане, президентът Михайлов ще говори пред медиите на зададените въпроси.
Запрянов коментира всичко, което стана в понеделнишката вечер по време на крушението на България срещу Англия с 0:6 и как хората от българска страна са накарали играчите на „трите лъва” да доиграят мача, след като не са искали да излизат на терена през второто полувреме.
„Ако питате конкретно за подаване на оставка, няма да се подава. Законите са такива, че държавата няма право да изисква и да се меси за футбола. В петък има събрание на ИК към БФС, след което ще се свика пресконференция, на която господин Михайлов ще хвърли светлина върху случая. Ръководството не смятаме, че БФС може да носи отговорност за хулиганите. В много други държави, страните са взимали сериозни мерки за изкореняване на тези действия. Можем да ги порицаем, но нямаме правомощията да го осъждаме”, коментира запрянов.
„Разликата в класите е огромна. Аз за спортно-технически теми мога да говоря, но не съм точният човек. Загубата е напълно реалистична, както казаха всички и не мисля, че това е проблем на държавата. Странно наслагване на мнение е, че данъкоплатецът плаща заплатите на БФС. Федерацията се издържа, всичко го има черно на бяло и БФС като член на ФИФА и УЕФА има основни приходи от големите футболни институции”.
„Не мога да коментирам решението на премиера. Всеки има право на мнение. От моята позиция не мога да коментирам тази реакция. Боли ни, че паднахме, боли ни, че ни сочат с пръст, тъй като не сме известни ксенофоби. За наказание още обаче не зная. Има много „замразени” федерации в различни част на света. Цивилизованата част на Европа няма такъв случай, но всички сме изненадани от тази реакция на страната”.
„Михайлов кани медиите от 15,00 часа в Бояна, за да отговори на въпросите на пресата. Важно е, че мачът завърши, защото в противен случай щеше да стане нещо много позорно. Напрежението се нагнети много, а президентът на БФС на два пъти писа към ФА. Ако се докаже, естествено, че това поведение е недопустимо, но аз бих искал да похваля организационната работа, която бе свършена в София. Не само аз убедих англичаните да излязат второто полувреме. Имаше разговори с делегатите и с общи усилия ги убедихме, че това е най-правилното нещо”.
„Предполагам, че ни очакват санкции. Всички знаеха какво може да стане, тъй като предишните ни наказания не бяха за подобен тип, но предполагам, че сега те ще са сурови. Това не трябваше да се случва с коментирането по медиите и тези футболисти и феновете биха пострадали. В доклада на делегата пише, че мачът е прекратен веднъж”.
„Нямам представа дали феновете са опитали да навредят на БФС. Хората, които идват на подобен мач, трябва да се радват. Да, резултатът не е хубав, но ако е провокация, то ще е много жалко. Нямам представа кой може да е изрекъл тези обиди”, завърши Христо Запрянов.