2020.10.11 - Period 5 - Week 10 (from 10) - Weekly Overview

END OF MACROCYCLE 5 (PERIOD 5)

??⚔️??⚔️??⚔️??⚔️??⚔️??⚔️??⚔️??⚔️??⚔️??
PERIOD 5 - Week 10 (from 10) - Benchpress work - the heaviest sets

05.10-11.10 - Седмица 10
Завърши и последната седмица. Седмицата, която щеше да покаже дали целия 10-седмичен Макроцикъл е бил ползотворен и дали да ми е помогнал да надградя силовата ми форма.

Имаше някои особености към които се наложи да импровизирам в движение за да мога да извлека максималното:
- Второто Скоростно изкачване на Копитото в памет на Боян Петров. За мен освен да оттдам своето уважение към нашия голям Алпинист това беше и събитие, в което имаше силно физическо предизвикателство (лично за мен).
- Лекото напрежение в кръста, което получих при тройката на 212 кг на Мъртвата тяга през 8 седмица и което не отшумяваше.

През тази десета седмица трябваше да ударя заложените субмаксимални тежести, програмирани на 95% от зададените максове преди началото на Макроцикъла на Клек, Тяга и най-важното - на Лега в двете му разновидности (с ластик и с трупче)!

Най-забележителното и най-радостното за мен през тези 10 седмици е, че през последните няколко от тях успях да тренирам на лега тежко и най-вече без болки в рамената при това БЕЗ РАМ-а! А това не се беше случвало от поне 2 години! ?
Какво точно се случи през тази толкова важна седмица и всичко около нея съм обяснил във видеоанализа за който е интересно.

По-здрави! ✊

nikolabull