Световна премиера, нoвият Bugatti Chiron! Mаксимална скорост от 450 км/ч, 1500 к.с. !

Bugatti показа новия си суперавтомобил на автосалона в Женева в понеделник.

Френският производител в момента произвежда само четири модела, всички от които варианти на прочутия Bugatti Veyron. Линията бе представена през 2005 г., а Veyron 16.4 Super Sport бе определен за най-бързия сериен автомобил в света от Книгата на световните рекорди на Гинес през 2013 г.

Ерата на Veyron обаче върви към своя край, предава CNN.

Bugatti обяви, че новото поколение – Chiron – ще бъде „напълно нова разработка”. Според автопроизводителя то ще бъде по-бързо, по-мощно и дори по-скъпо, с базова цена от 2,4 милиона евро.

„Част от човешката природа е да се преминават границите и да се поставят нови рекорди. Този стремеж е и нашата движеща сила в Bugatti. Chiron е резултатът от усилията ни да направим най-доброто дори по-добро”, посочи президентът на Bugatti Automobiles S.A.S. Волфганг Дюрхаймер.

Новият суперавтомобил ще разполага с 1500 конски сили, което е с 300 повече от досегашния рекордьор Veyron. Тепърва предстои да се види максималната скорост на Chiron, но тя ще бъде ограничена до 420 км/ч за движение по пътищата.

Компанията Bugatti, която е част от германския концерн Volkswagen, ще създаде само 500 от първата серия Chiron, а една трета от тях вече са продадени. Производителят започна да прави частни презентации на модела пред „избрани клиенти” миналата есен, а ще достави новите коли през този есенен сезон.

lex