VBox7 logo

Панически атаки извън домът

28 14.10.2018 Инфо

Тема: Панически атаки извън домът.
- Ако до няколко седмици не се намери източника на страдание, страдащият обичайно започва да интерпретира грешно обичайни ежедневни дейности в "симптоми". Разбираемо той става подозрителен към всички свои усещания/сетива, което му изиграва лоша шега. Той дава грешно ново име(пре-интерпретира) на стари естествени усещания.
- Панически атаки в градски транспорт: градският транспорт често е неприятен - задушен, пълен и бавен в големи задръствания. Негативните естествени емоции се пре-интерпретират в "симптоми" - задуха, досада и раздразние.
- Панически атаки в големи супермаркети - същото като градският транспорт, шумът, многото хора, задухата(набит климатик от управата), трудното придвижване, големите опашки и често досадата от пазаруването в такава среда се пре-интерпретира в "нови симптоми".
- Панически атаки при срещи с някои хора - страдащият среща често хора, които не харесва и когато почувства емоции на неприязъм и раздразнение грешно ги интерпретира като "нови симптоми".
- (една в домът) Панически атаки вечер - подготвяйки се за следващият ден страдащият усеща, че и "утре ще е така" без отговор на проблема си, което му носи допълнително уплах и несигурност, което той пре-интерпетира в "нови симптоми".
Така с времето се разширява сферата на оплакванията обичайно и засяга бързо всяка една сфера в ежедневието.
Намирането на източника на страдание и решението му елиминира оплакванията на страдащият, но някои от описаните дейности трябва да им се обърне внимание като се върнат към естественото им обяснение.
- В книгата си "Раждането на психологическите проблеми" наричам процесът описан в този пост като "психологизиране на всичко"