Яко е! 2 1
3 826 · 2 818
Vbox7.com
+ 1 008
Други сайтове
· Инфо
1/2

"Хариша"

bezbagaj

Инфо за клипа

Подарете си вълнуващо приключение до Перу и Мачу Пикчу, заедно с Хариша и малката Анаитис.
Направете коледни подаръци с новата история за шамани, изгубен в джунглата златен град на инките, тайнствени амулети и странни животни, обитаващи високите Анди.
Поредната - шеста книга от поредицата „Хариша и посланието на инките“, вече излезе от печат и може да бъде закупена единствено от нашият он-лайн магазин:
http://bezbagaj.net/bg-catalog-details-6.html
„Хариша“ е приключенска поредица за деца, която отвежда читателите на невероятни места и ги забърква в истински приключения. Автор на "Хариша" е Биляна Траянова, създател на популярното ТВ реалити "Без багаж". Поредицата е конструирана като сериал в книги и историите са свързани, поради което трябва да се четат последователно.
Книга 1: „Хариша, царят на маймуните“
Историята започва в пустинята Раджастан, в двореца на махараджа, Индия. Момчето Марко Адамс отключва дарбата да говори с животните след среща с банда маймуни-разбойници, които нападат възрастен мъж. В този момент започва да се сбъдва древно предание, според което ще дойде ден, в който Царят на маймуните ще се прероди и ще предаде отдавна забравеното знание на майката Земя на останалите хора, за да спаси планетата от унищожение. Така започва вълнуващото приключение на Марко Адамс – детето, което получава името Хариша. Пътят му ще бъде определян от древен пергамент с изписани странни знаци.
Книга 2: „Хариша и Анаитис“
Хариша попада в саваната на Кения, в резервата на масайските племена Масай Мара. Сред дивата пустош момчето забелязва един от знаците на древната карта. Така успява да спаси малко момиченце, оцеляло по чудо сред лъвове и хиени. Момиченцето-масайче ще стане негова осиновена сестра, която ще получи името Анаитис, заради друга голяма дарба, която притежава. Анаитис може да контролира природните стихии. Хариша и Анаитис стават един невероятно могъщ тандем и продължават по пътя на древната загадка заедно.
Книга 3: „Хариша в дъждовната гора“
Хариша се изгубва в дъждовната гора на Малайзия, докато е обучаван от местен водач да разчита следите на дивите животни. По необясним начин той оцелява сред хилядите отровни твари на джунглата. Детето открива малко, тежко ранено слонче след като бракониери са убили родителите му заради бивните. Хариша успява да спаси животинчето с помощта на малката Анаитис и на дарбата си да говори с животните.
Книга 4: „Хариша и тайните кръгове“
Древната карта отвежда Хариша на археологически разкопки в България. Там е открита стела, на която е издялан същия мистериозен символ, но шайка иманяри отмъкват артефакта. Малък гарван се включва в издирването на тази следа и заедно с Хариша успяват да разкрият разбойниците и да разчетат значението на символа върху картата.
Книга 5: „Хариша в подземния град“
Малък гекон убеждава Хариша да се спусне с него в лабиринта на един от подземните градове на Кападокия, в Турция . На един от входовете детето открива древна рисунка, на която е изобразен човек в скафандър. Възможно ли е хората, обитавали подземните градове преди хиляди години, да са знаели за космическите пътешественици? Геконът ще разкрие на Хариша невероятната си тайна, която се крие дълбоко под селата на Кападокия. Но те не са единствените, които знаят за тайната и животът им е в голяма опасност.
Книга 6: „Хариша и посланието на инките“
Перу е следващото място, на което Хариша ще попадне в дързък екшън. Точно в деня на зимното слънцестоене, на тайнствен камък в града на инките Мачу Пикчу, момчето ще получи информация къде е скрит златния град Паитити, който всички археолози и търсачи на съкровища издирват от 500 години насам. Тайна голяма и… страшна. Защото всички искат съкровището, а единствено Хариша и Анаитис знаят къде е. Предстоят срещи с шамани, странни животни, обитаващи високите Анди и преследвачи с недобри намерения. Ще успее ли Хариша да опази тайната за Паитити?

Тагове:

Потребителски категории:

В любими на 0 потребителя · Гледания от други сайтове: 1 008

Статистика:

Графиката се генерира моля проверете след няколко секунди.

Вграждане в твоя сайт: