Яко е! 7 0
316 · 301
Vbox7.com
+ 15
Други сайтове
· Инфо
СЕПУКО 6
**************************
https://www.facebook.com/pages/Sepuko-6/107692702633180
http://www.myspace.com/sepuko6
http://www.last.fm/music/Sepuko6
http://www.reverbnation.com/sepuko6
http://twitter.com/sepuko6
http://soundcloud.com/sepuko6
**************************
Ангел Каспарянов - гласове
Ангел Василев - барабани
Веселин Чипилов - бас
Георги Джеферски - китари
**************************
Групата се събира в началото на 2002 г. в София, когато Веселин Чипилов (бас) и Георги Джеферски (китара) се разделят с тогавашната си група “Fyeld”. По-късно към тях се присъединява и Ангел Вълковичин (барабани). В продължение на половин година търсят вокалист, като през това време работят върху изцяло авторската си музика. Триото не открива подходящ фронтмен и Вълковичин напуска България, Веселин Чипилов се връща в старата си банда “Fyeld”, а Георги Джеферски се включва в „Кълн”. Ноември 2002 групата отново се събира, а към нея се присъединява и Ангел Каспарянов (вокал). Музикалните пристрастия и на четиримата си пасват идеално, което довежда и до бързото им сработване. Следват няколко месеца усилена работа и още в началото на 2003 групата изнася първия си лайв в “Сцена за авторска музика: О’Шипка” (София), под името “Абсент”.

В края на 2003 Сепуко 6 записват демо от 5 парчета в Стейн Студио, като няколко месеца по-късно Господин Господинов - Гепи, който харесва материала на бандата, им предлага запис на цял албум и подписване на договор. Записите започват в края на март 2004 и са зъвършени три месеца по-късно. През май 2005 Стейн Студио заснемат и видеоклип към първия радио сингъл на групата - „Душкомфорт” (включена в компилацията “Playlist”) от предстоящия да излезе дебютен албум "Опитомен”. През юни последният става факт, а декември е заснет клип и към “Сублимация" (песента е част от саундтрака на късометражен филм, който остава до ден днешен нереализиран).

През 2006 г. С6 започва работа по наследника на “Опитомен”. Пилотното парче към второто им издание се появява в родния радио и видеоефир в края на годината. Името на песента е “Де Ниро е друг”. Групата решава да работи по новия материал с музикален продуцент – Климент Калев (Стейн Студио). Песента е представена за първи път на живо на фестивала “One Day Overground”. В началото на 2007 г. Сепуко 6 и Стейн Студио прекратяват съвместната си работа.

Решението за "част втора” е във формат EP. Издава се ноември 2008. "EP” е продуцирано от самата банда и съдържа познатите от радиоефира: "Де Ниро е друг”, "Няма драма”, "Болимеза” и "Чао!” (включена в компилацията “Credit To The Nation”), както и три видеоклипа.

Постепенно Сепуко 6 започват работа и по материал, натрупан в последната година, който чувствително се различава от песните в "Опитомен”. Музикалните влияния на четиримата отвеждат групата дълбоко в корените на рок музиката, където намират "място за почивка” сред албумите на Лед Цепелин. Новата посока на бандата е изградена от твърдите, но мелодични китарни рифове, разнообразните аранжименти, ударната дръм секция и разчупените бас линии. Така няколко месеца след издаването на последния си проект, С6 пускат в радиоефира "Твоят чар и пиниз”. Месеци по-късно групата взема участие и във второто издание на един от големите български фестивали "Spirit of Burgas”, където представя част от най-новата си продукция. През октомври четиримата влизат в софийското “Fast Car” студио, за да запишат 11 нови песни. Работата по тях продължава 8 месеца и в края на май 2010 бандата изкарва на пазара втория си албум "Билки”, като в него влиза и записаната година по-рано „Твоят чар и пиниз”. "Не искам теб, а само секс” – радио сингъл от албума, също се радва на значителен успех в българските рок радиостанции.
Виж цялото описаниеСкрий описанието

Последни

Реклама

Реклама

Реклама

Сепуко 6 - 17 04:13

Сепуко 6 - 17

27 · 

Реклама