Най-абсурдните причини да влезеш в затвора в чужбина

Внимателно планирайте почивката си

Яко е! 11 1
920 · 920
Vbox7.com
+ 0
Други сайтове
· Инфо

Когато планирате ваканция, е важно да се запознаете с много неща около дестинацията, към която пътувате. Кухня, забележителности, традиционни сувенири. 

Това, за което никога не остава време, а и рядко се сещаме за него, са особеностите на местното законодателство. Може да звучи скучно, но в крайна сметка не си струва да попаднете в затвора, защото сте си взели мида от плажа, нали?

Кои са най-странните престъпления, които могат да ви вкарат в затвора в различните държави?

1. Взимате си миди от плажа или носите карти в Тайланд

Дори не си купувайте миди или корали от сувенирните магазини. Ако ви хванат, рискувате до година затвор или до 2000 долара за всяка мида у вас.

Ако имате повече от 2 тестета карти у вас, също рискувате да влезете в затвора. Ще ви заподозрят, че се занимавате с хазарт.

2. Псувате в Австралия

Внимавайте с това, дори и да е просто шега. Заради псуване може да лежите до 6 месеца в затвора.

3. Използвате чужд Wi-Fi в Сингапур

Внимавайте много с това. Могат да ви обявят в хакерство, дори и да искате само да си видите пощата. Грозят ви до 3 години затвор за това. 

4. Носите лекарства в Япония

Много внимавайте с това, защото обикновени препарати против настинка съдържат забранени вещества в Япония. Проверете кои са те, за да избегнете арест още на летището.

5. Давате храна на бездомни в САЩ

Това важи за Флорида и колкото и странно да ви звучи, 90-годишен свещеник е лежал 2 месеца в ареста, защото е готвил и давал храна на бездомните. Там важат специални закони и храна на бездомни се дава само на специални места и след специално разрешение.

Яко е! 11 1
920 · 920
Vbox7.com
+ 0
Други сайтове
· Инфо