Скъпа ли е Хърватия? Ето колко ще изхарчиш там ?💸💰

725

My Impact

През последните години Хърватия приема милиони туристи всяка година. Ето и някои ценни съвети как са изчислите колко пари ще ви струва едно пътуване до тази балканска страна, в която от 1 януари 2023 г. еврото е официалната валута. 

НАСТАНЯВАНЕ

Обикновено настаняването заема най-големия процент от общите разходи. Препоръката е да не отсядате в ол инклузив курорти, а да изберете малък хотел, където стаята ще е между 60 и 90 евро на вечер. За луксозен хотел ще трябва да платите между 150 и 300 евро на вечер. По-евтин вариант е да си вземете самостоятелна стая (40-50 евро на вечер) или апартамент (60-100 евро) чрез Airbnb. За хора с ограничен бюджет има хостели, в които леглото се дава за 20-30 евро.

@gabibratfisch Croatia just feels unreal #europeansummer #fy #summer #summervibes #holidays #croatia ♬ La gloire de mon père - Vladimir Cosma

ТРАНСПОРТ

Цените на обществения транспорт са относително достъпни. В страната няма голяма железопътна мрежа и най-ефективният междуградски транспорт (а често и единственият), е автобусът. Разходите са различни, но със сигурност трябва да отделите около 10-15 евро на пътуване. Ако имате голям багаж, ще ви искат и такса от 1-2 евро, които се плащат директно на шофьора. Кола под наем също е добър вариант, а цените започват от 25-30 евро на ден.

ХРАНА

Трудно е да се прецени какъв бюджет ще ви е нужен, защото е възможно да се храните евтино в Хърватия, но ако избирате висок клас заведения, ще похарчите доста пари. Съветът е да избягвате ресторантите, ориентирани към туристите. Ако се придържате към това, едно основно хранене няма да е повече от 15-20 евро на човек, по-евтин вариант е да отседнете на място, където можете сами да приготвяте храната си.

@marina.in.lisbon Your sign to book your trip to Croatia 🐚🌴👙 #croatia #visitcroatia #summer2023 #croatiaguide #foryoupage #croatiatips #traveltok #travelbucketlist #summertrip #wheretogothissummer #split #splitguide #makarskariviera #10thingstodo ♬ How deep is your love - tommasoreplica

РАЗВЛЕЧЕНИЯ

Разходките и излежаването на плажа са безплатни. Ще ви трябват пари, ако отидете на круиз с лодка (50-100 евро) или посетите музей (5 евро). Цените на алкохола в Хърватия не са толкова високи, освен акот не искате да пиете директно във водата. Разликата между местния и вносния алкохол е почти двойна. Чаша хърватско вино е около €2-2,50, коктейл като джин с тоник -  7-10 евро.

Като цяло можете лесно да посетите Хърватия с бюджет от около €55-255 на ден, ако намерите начини да намалите разходите в някои дни. Трябва да имате предвид, че Дубровник е значително по-скъп от другите градове. Страната е привлекателна дестинация и за поколението Z (хора, родени между 1996 г. и 2010 г.), което е жадно за знания и приключения. 

 

Финансирано от Европейския съюз. Изразените възгледи и мнения обаче принадлежат изцяло на техния(ите) автор(и) и не отразяват непременно възгледите и мненията на Европейския съюз или на Европейската изпълнителна агенция за образование и култура (EACEA). За тях не носи отговорност нито Европейският съюз, нито EACEA.
Коментари 0

Собственикът на клипа не желае коментари.

Тейлър Суифт и Селена Гомез ОТНОВО ЗАЕДНО! ⭐
Time traveller разкри КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ НА КОЛЕДА! 😲
Какво направиха БЪЛГАРИ в Италия? 😁
С какво мечтае да се занимава Денислава? 🤩
Какво се случи с Денислава от "Игри на волята"? 😲
Къде се промъкна Кайли Дженър? И защо?
Дъщерята на президента се целува с момиче?
Десподов показа гаджето си!🤩😜
Румен Радев се обърна срещу ХЕЙТА! Караница в коментарите!
Откриха две бебета динозаври!😲😲
YouTuber-ът Шейн Доусън има близнаци с мъжа си!
Ники Минаж издаде нов албум!😲🎶
Защо rizz стана дума на 2023 година?🤩
Вдъхновителка или измамница: Тя ли е първата жена, посетила всяка страна в света?
Ивка Бейбе става акробат? 😲😲😲
Американски инфлуенсър ВЗРИВИ  TikTok  с БГ песен! 😲🎶🤩
Румен Радев стана фризьор🤩😲
Бензема не иска да играе с Роналдо и Меси в своя идеален отбор!😲⚽
Семейна снимка на Риана предизвика хейт коментари?
Азис защитава силикона на Ивка Бейбе!
Започва най- странното онлайн шоу! 🧐😲
Какви са тихите панически атаки. Може ли да ги имате? 😲
Три мистериозни места в Родопите 😮
Мечтата на младите: Искам да съм инфлуенсър и да ми плащат 😁😎
Иновативно управление на околната среда: AI срещу климатичната криза🧐
Креативност и непредсказуемост: AI се разбунтува, наруши правилата 🧐
Какво прави в свободното си време Григор Димитров?⭐🎾
По-лек учебен материал ли е решението🧐
Вижте какво се случи с този робот! 😲
Емрах с новия си Ролекс за 40 бона 😜
Николета Лозанова няма да ражда в ефир! 😬