VBox7 logo

Чернобил, Джени Суши, риалити и сериали: Какво търсихме в Google през годината?

4 401 11.12.2019

 

Краят на годината е време за класации и обзори. Такива имат и Google, чията търсачка е вероятно най-използваната в света. Какво сме търсили ние, българите, през 2019 г.?

Оказва се, че българите се интересуваме от всичко! Ако говорим за политика, топ темите са резултатите от изборите в ЕС, както и личностите на Цветан Цветанов и Борис Бонев. Темата за опазването на околната среда също не е далечна на българина и той се е интересувал и от Грета Тунберг, която също намира място в топ 10 на най-търсени личности. Интересували сме се и от личността на Джени Суши.

Българинът е и киноман и следи изкъсо най-актуалните заглавия по салоните. "Доза щастие", "Аквамен" и "Жокера" са топ 3 филмите при търсене. Едва на десето място е филмът с Оскар "Зелената книга", в която участва българинът Димитър Маринов.

При изпълнителите обаче класацията е повече от неочаквано подредена. На първо място е спечелилият последното издание на "Като две капки вода" Стефан Илчев, а веднага след него е естрадната певица Кристина Димитрова. Единственото поп-фолк име е това на Милко Калайджиев, който освен че участва в същото риалити, беше и кандидат за кмет. 

Топ събитието за феновете на спорта очевидно е бил мачът между България и Англия, а веднага след това - вечното дерби. Интересно е третото място в тази класация, на което попада тенис турнира US Open.

В топ 5 при българските сериали и риалити предавания проектите са изцяло познати от ефира на NOVA - Пътят на честта, Игри на волята, Женени от пръв поглед, Дяволското гърло и Маскираният певец.

Други интересни търсения са темите за африканската чума, морбили, Брекзит, както и модерните инфлуенсъри и електрически тротинетки. Очевидно българинът се е ограмотил и на тема Чернобил покрай вълненията от едноименния сериал. 

Източник thumbnail: imaginima/tunart/erllre/iStock

4 401 11.12.2019

Още от Social Virals