Хвърлят неможещо да плува дете в басейн?! Каква е истината зад скандалното клипче, обиколило нета

3 403 28.06.2020

Уеб Цитати

Може би сте виждали видеото по-долу като част от различни meme-та. На него се вижда как една жена хвърля малко дете в басейн и дори минават няколко секунди, докато до се появи отново на повърхността на водата. След това и жената скача в басейна при него. 

Виж още: Вярвате или не, но тези световноизвестни актьори крият филми за възрастни с тяхно участие

@mom.of.2.boyss

Oliver amazes me every week! I can’t believe he is barely 2 months in and is catching on so fast. He is a little fish. ##baby ##swim

♬ original sound - mom.of.2.boyss

Видеото бързо обиколи интернет и предизвика възмущението на десетки хиляди по цял свят. Всъщност освен критики, майката на детето от клипа, Криста Майърс, получава и смъртни заплахи и упреци, че застрашава живота на децата, както и че ги травмира. Каква е историята и истината зад видеото?

Виж още: Романтика, любов, диаманти! Известните българки, които се сгодиха и скоро ще чуят Менделсон

 

Всъщност не става въпрос за опити да се научи детето да плува. Това видео показва какви са уменията на бебетата и как сами могат да се предпазят от удавяне. В някои случаи бебетата използват паметта на мускула - знаете, новородените плуват успешно, без някой да ги е учил на това. 

Виж още: Радост в Турция: Любима двойка отново се събра, Джан Яман и Демет Йоздемир пак са заедно

Удавянията са водещата причина за смърт сред бебетата и децата в САЩ и Канада. Именно затова и Криста решава да запише децата си не на уроци по плуване, а на такива по спасяване от удавяне. И въпреки това критиките не спират. 

Виж още: Малък детайл от последния мач на Гришо го издава, че е с коронавирус! Вижте!

"Това е пример за доста нереалистичен сценарий. Ако дете се озове в такава позиция, то няма да става въпрос за нелеп инцидент, а за опит за убийство", критикуват онлайн школата, в която Криста е записала децата си. А от там се гордеят - те са лидери в борбата срещу удавяния. 

Още от Уеб Цитати