VBox7 logo

Гримът, с който ще му вземеш УМА! Виж как да си го направиш сама стъпка по стъпка!

Как да си направим NUDE грим с перфектна ОЧНА ЛИНИЯ?

3 310 19.03.2020

Една от последните beauty тенденции определено е подчертаването на естествената красота или така наречения nude грим. Всъщност, той е чудесен начин да покажете естествената си красота, като подсилите тена си и подчертаете очите и скулите, без да използвате тъмни тонове. 

Ето как можете съвсем сами да си направите такъв грим и то в рамките на само 10 минути! Необходими са ви само 1 прахообразна контутираща палитра в неутрални цветове, очна линия и спирала.

ВИЖ ОЩЕ: 5 ИДЕИ как да носим и съчетаваме САКО! Модели и цветове, модерни през 2020

Първа стъпка: подготвяме лицето си с фон дьо тен, контурираме го и оформяме веждите си.

Втора стъпка: Започваме с очите, като за основа ще нанесем коректор с плоска четка. Ще „запечатаме" коректора с един от светлите нюанси в палитрата с пухкава четка, след което със същата четка ще вземем от най-светлия нюанс на кафявото и ще нанесем в сгъвката на окото и малко над нея. Нанасяме с по-въртеливи движения и внимаваме да направим добра преливка. Продължаваме с малко по-тъмно кафяво в края на окото, като го изтегляме и към средата, за да придадем още повече дълбочина на очите. Следващата стъпка, която ще направя е да нанеса хайлайтър в началото на окото и под веждата. 

Трета стъпка: очната линия. Всъщност повечето момичета правят грешката да започват с нанасянето на очната линия от средата на окото си, което доста усложнява процеса за създаването на една перфектно нанесена очна линия. Вместо това можете да започнете от края на окото си и да изтеглите една линия по дължината му, след което да я свържете, като започвате от средата и продължавате към края. Тайната на добре изглеждащата очна линия е, че винаги опашката и трябва да бъде остра и неназъбена. За това, ако има някакви несъвършенства винаги трябва да се постараем да ги изгладим. 

ВИЖ ОЩЕ: Пролетен грим - експлозия от цветове!

Кои са последните 2 стъпки към перфектния nude грим – вижте във видеото на Габи от Beauty Box!

Източник thumbnail § снимка: iStock

3 310 19.03.2020