Мъск сподели информация за здравето и напредъка на първия човек с мозъчен имплант!😱

426

👉Илон Мъск сподели актуална информация за здравето и напредъка на първия човек, получил мозъчния имплант Neuralink - и очевидно той е придобил някои впечатляващи умения. Актуализацията на Мъск дойде, след като компанията Neuralink, която Мъск основа през 2016 г., обяви, че е имплантирала свой мозъчен чип в човек за първи път през януари.

👉Мъск първоначално обяви, че пациентът се „ възстановява добре “ и че „първоначалните резултати показват обещаващо откриване на невронни пикове“.

👉Почти един месец след имплантирането Мъск сподели повече подробности за неидентифицирания пациент в събитие на Spaces на X, където каза, че те изглежда са „направили пълно възстановяване“ с „невронни ефекти, за които сме наясно“.

„Напредъкът е добър“, каза Мъск.

 

👉Точно след като Мъск за първи път обяви новината, че човек е получил импланта Neuralink, той сподели, че „първият продукт на Neuralink се нарича Telepathy“ и заяви, че „позволява контрол на вашия телефон или компютър и чрез тях почти всяко устройство, само с мислене'.

👉Имплантът, който е с размер около една четвърт, включва десетки малки електроди, които се имплантират в самия мозък и работят за предаване на електрически сигнали от неврони.

👉В актуализацията си тази седмица Мъск посочи, че продуктът работи по предназначение, тъй като той твърди, че пациентът е „способен да движи мишката по екрана, като просто мисли“. След като постигна тази цел, Neuralink сега се стреми да получи възможно най-много кликвания на бутоните на мишката от пациента.

👉След като мозъчният чип може да бъде разпространен по-широко, Мъск каза, че първоначалните потребители ще бъдат тези, които са загубили използването на крайниците си. „Представете си, че Стивън Хокинг може да комуникира по-бързо от бърз машинописец или аукционер. Това е целта“, написа той на X миналия месец.

👉Neuralink по-рано обясни, че използва робот за хирургично поставяне на импланта в област на мозъка, която контролира намерението за движение, съобщава Reuters.

👉Освен че подпомага комуникацията на хора, които са загубили възможността да използват крайниците си, Мъск изрази надежда, че Neuralink може да улесни бързите хирургически вмъквания на своите чип устройства, които от своя страна могат да лекуват състояния, включително затлъстяване, аутизъм, депресия и шизофрения.

👉По време на събитие за набиране на персонал през 2022 г. Мъск изрази плановете си сам да получи един от чиповете в даден момент.

„В момента може да имате имплантирано устройство Neuralink и дори няма да разберете“, каза той на събитието. „Искам да кажа, хипотетично ... Всъщност, в едно от тези демонстрации, ще го направя.“

@dailymail Elon Musk has revealed a patient has become the first human to have a Neuralink microchip implanted into their brain. The billionaire said on Monday night his startup Neuralink had successfully performed a craniectomy to attach the device in the unnamed person on Sunday. Musk said it will 'enable control of your phone or computer, and through them almost any device, just by thinking'. #fyp #future #scifi #elonmusk #neuralink #scary ♬ original sound - Daily Mail

Източник: UNILAD

Източник снимки: : istock

Източник снимки: : gettyimages

 

Коментари 0

Собственикът на клипа не желае коментари.

Учените успешно клонираха две животни! 🧬
Защо жена купи Боинг 727 и го превърна в своя мечтан дом?😲ВИЖТЕ!🤩
Съвети как да водиш по-устойчив начин на живот 🥰
11 начина да се храниш по-здравословно тази пролет! 🥦
Каним ви на безплатно събитие за млади родители! 😍
Мъж живя под вода за 100 дни! 🤽‍♀️🌊  Какво се случи с тялото му?
Агресивен щъркел напада коли в България 🤨😂
Невероятно Откритие: нов ОРГАН в човешкото тяло! 🕵️‍♂️🔬
Призрачният град потънал в пустинята! 🐫🌵
Мистерията на остров Буве: Неразгаданата загадка 🏝️🔍
💅Адисън Рей  на МАНИКЮР в България! ✨🎇🤩
Как да накараме домът ни да изглежда луксозно с малък бюджет✨💲
,,1984“ - реалност и днес 😱📖
Кой донесе първи медал за България на световното първенство по борба?💪
Работодатели: Gen Z = кошмар?
🐚🐟🦐🐋🐬С любов за по-чист океан: Историята на баща и дъщеря, които променят света😍🌊
Цените на храните: Как е у нас и в чужбина?😱💲💰
Арттерапия: Майка и дъщеря създават изкуство върху тениски😍🎨
Тя е "ЕКОСЕКСУАЛНА", но има ВРЪЗКА С ДЪРВО 😳🤯
😋🤩Няколко здравословни начина да се сдобиеш с красиво тяло за лятото 💪🍇🍓🍒
🌸🌺Как да се пребориш с пролетната депресия? 😕😔
Какво е сезонно афективно разстройство и страдаш ли от него? 😕🙁
3 ЗОДИАКАЛНИ ЗНАЦИ кои ще бъдат МИЛИОНЕРИ 💰
БИЛИ АЙЛИШ И ЛАНА ДЕЛ РЕЙ Са Заедно 👩🏽‍🤝‍👩🏼
Тренировка Против ТЪГА? 😳 Наистина Работи!
НОВАТА колекция бански на Ким Карадшиян ❤️‍🔥
Чешмяната вода СЪСИПВА кожата и косата ни 🚿