С мисъл за планетата: Български звезди, които разпродават дрехите си в името на природата

1 202 20.07.2021

Green Box

 

Има много поводи да изберем дрехите втора употреба - те са доста по-евтини, можем да си намерим нещо уникално, а и е по-добре за природата. Но има и други поводи, като например да се докоснем до вещ, принадлежала на любима популярна личност. А изборът в това отношение в последно време е доста богат.

Виж още: Съдбата си знае работата: Любимци от "Един за друг" се похвалиха - ще стават родители! 

Да продават своите дрехи, избраха много популярни българи в последно време. Някои от тях дори посочиха мотивите си да го направят. Ето кои родни знаменитости пуснаха свои онлайн аукциони. 

Андреа

В края на миналата година певицата започна да продава лични тоалети. Цените варираха и бяха в евро - между 75 и 325. Но тук е моментът да уточним, че ставаше въпрос за официални тоалети, сценични облекла и дрехи, с които е снимала клипове. В сайта на Андреа има и нови дрехи - тениски с лика на певицата.

Виж още: От зубърка до фатална и секси супер жена: DARA избухна с нов хит и уникално видео 

Мика Стоичкова

"Дрехите втора ръка спестяват 82% от негативния отпечатък, като мотада е вторият най-голям замързител на планетата", написа футболната дъщеря в профила си в Instagram и анонсира страница, през която продава свои дрехи. Цените там са в левове и са доста по-ниски от тези на Андреа, като най-скъпо е сако за 85 лв. Дали и Мика ги е купувала от винтидж магазини, не става ясно.

Сузанита

През юли певицата започна да продава някои от дрехите, които не носи. Сумите, за които ги продава, също не са кой знае колко високи, като Сузанита дори използва сторитата си, за да призове някои недобросъвестни клиенти, поръчали дрехи от нея, да си ги вземат от офисите на куриерите. 

Виж още: Пълен обрат: Лолита отрече раздялата с Гришо, каза какво планират да направят заедно 

Ралица Паскалева

Преди време актрисата също представи някои факти - всяка дреха втора употреба спестява до 85% въглеродния диоксид и водните ресурси, нужни за нейното производство. Целта ѝ е ясна - да се намали вредата, която модната индустрия нанася на природата заради свръхпроизводство. Всъщност тази кауза преди време обедини много популярни българки, които разчистиха гардеробите си, за да бъдат носени дрехите, които така или иначе отлежават там неносени. 

Изображение: https://www.instagram.com/andreabulgaria/
https://www.instagram.com/mstoitchkov/
https://www.instagram.com/mvradova/