Едни от най-големите световноизвестни звезди, които имат български корени

6 657 12.05.2021

Stars News

Мария Бакалова се превърна в първата българка, чието име бе вписано номинациите на някои от най-престижните филмови награди. Вече гордо може да се похвалим, че имаме наше момиче от Бургас, пробило в Холивуд. Списъкът с българи прославили страната ни в световен план не спира обаче с Бакалова. На звездния небосклон се нареждат и световноизвестните личности с български корени. Някои познаваме добре, за други сме подозирали, а за трети едва ли сме очаквали, че във вените им тече българска кръв.

Чаатай Улусой

Чаатай е актьор и модел, който българската публика познава от множеството му роли в турски сериали, сред които „Огледален свят“, „Кварталът на богатите“ и „Вътрешен човек“. Роден е в Истанбул, където се срещат родителите му – баща му – имигрант от България, а майка му – от Босна.

Виж още: 50 е новото 30: Камелия пръска сексапил в мини провокативна рокля

Рита Уилсън

Американска актриса, продуцент на филма „Моята голяма луда гръцка сватба“ и съпруга на Том Ханкс. Родена е в Лос Анджелис като Маргарита Ибрахимова. Майка ѝ Дороти е от Гърция, а баща ѝ Хасан Халилов Ибрахимов е българо-мохамеданин роден в село Брещене, който емигрира в САЩ в края на Втората Световна война.

Виж още: Край на една любов и начало на нова: Ваня Щерева разкара гаджето, но отново е на крилете на любовта

Таркан

Турският поп изпълнител е роден в Германия, но корените му са от България. Родителите на Таркан са български мохамедани, които се преселват в Турция, а по-късно емигрират в Германия. Баща му Али е от Туховица, а майка му Незе е от родопското село Црънча.

Дилма Русеф

36-тият президент на Бразилия също е с български корени. Бащата на Дилма – Петър Русев е родом от Габрово. През 1929 г. е принуден да емигрира, като първо заминава за Франция, а по-късно се установява в Бразилия, където се жени за Дилма Жане Силва, с която има три деца – Дилма, Игор, Жана.

Силви Вартан

Световноизвестната изпълнителка и актриса е родена в софийското село Искрец. Баща ѝ Жорж Вартанян е роден във Франция, а неговите родители са българка и арменец. По-късно той скъсява фамилията на Вартан, която звучи и по-френско. Силви емигрира в Париж, когато е само на 7 години.

Нина Добрев

Младата актриса, известна с ролята си от сериала „Дневниците на вампира“, е родена в София с името Николина Добрева. Едва на 2 години тя емигрира със семейството си в Торонто, откъдето започва и своята филмова кариера.

Виж още: Кристиан Костов с нова промяна на визията, заяви защо е предприел тази крачка

Изображение: Getty Images , https://www.instagram.com/tarkan/ , https://www.instagram.com/cagatayulusoy/ 

Още от Stars News