VBox7 logo

Когато хапчето за глава просто не помага: Преборете главоболието с тези методи!

4 469 24.09.2019

Почти половината от възрастните в световен мащаб страдат от главоболие поне веднъж на година. Става въпрос за различни болки - мигрена, туптяща, фонова... Причината за всички тях най-често са стресът или проблеми със зрението или синусите. 

А какво може да направите, ако ви боли главата и не искате да пиете хапче или то просто не върши работа?

Температурна терапия

Топлите душове отпускат мускулите и могат да помогнат при главоболия. Ако нямате възможност за топъл душ, топъл компрес също ще свърши работа.

Ароматерапия

Ароматът на масло от лавандула също действа успокояващо при главоболие. Нежно масажирайте с масло челото и слепоочието си. Ако нямате под ръка лавандулово, пробвайте и с ментово.

Вода

Дехидратацията е често срещана причина за главоболия. Приемайте вода регулярно през деня, но и не прекалявайте. Прекаленият прием на вода може да доведе до загуба на соли. 

Чай

Но тук имайте предвид само този от джинджифил. Просто във вряла вода поставете парченце от джинджифил, изчакайте да се запари и изпийте чая.

Масаж

С двете си ръце масажирайте нежно раменете, врата, слепоочията, веждите си. Може да пробвате да масажирате с едната ръка частта между палеца и показалеца и да редувате ръцете.

4 469 24.09.2019

Още от Social Virals