VBox7 logo

Никой не е защитен: Българските звезди, които пострадаха от хакери през годината

4 208 20.12.2019

Безспорно да ти откраднат интернет самоличността е толкова неприятно, колкото престъпници да ти влезат в дома. Уви, и през настоящата година доста от родните знаменитости останаха с отраднати Instagram профили. 

Схемата най-често е една и съща, макар че много от звездите избират да не говорят по темата. Кои са популярните българи, които останаха без достъп до платформата, даваща им най-голям контакт с феновете им?

Преслава

"Здравейте! За съжаление старият ми профил беше хакнат. Това е новият ми профил. Работя по връщането на стария, но за съжаление шансовете не са големи. Очаквам да ме последвате и тук", написа през юни певицата. По-късно си върна достъпа до стария профил.

Виж още: 3+1 трикове, с които да не станете жертви на хакери в социалните мрежи

Валери Божинов

Новината се появи първо в профила на бившата му приятелка Биляна Дол. Тя помоли да се докладва профилът му, но така и не си върна достъпа до него. В момента той е собственик на момчета, които пишат на арабски.

Симона Загорова 

Певицата стана жертва на няколко пъти. Поискаха ѝ и пари, за да си върне достъпа. Хакерът бил беден турски студент. Е, Симона не му плати сиканите 320 евро и си създаде нов профил. 

Виж още: Хакери дебнат BG звезди в Instagram! Кои 9 вече пострадаха?

Илиян

Поп-фолк певецът също се оплака от злоупотреба, но при бройката на последователите му. Една сутрин се събудил и те били намалели с 10 000. 

Venzy

Рапърът също стана жертва на хакери. Те пък продават очила.

4 208 20.12.2019

Още от Скандално