Ако не беше Сирио, Аря никога нямаше да убие Кралят на нощта. Актьорът от GOT идва в България!

Тайни от "кухнята" на Game of Thrones

5 428 10.09.2019

Aniventure Comic Con

 

Тъжно е, че тази година за пръв път от много време "зимата няма да дойде"! Или поне за феновете на Game of Thrones, които отброяваха годишните времена благодарение на новите сезони на мегапродукцията. Е, може би след 8 сезона абсолютно кино удоволствие си е време да продължим напред, но като истински маниаци на темата постоянно ни се иска да надникваме зад кулисите на шоуто.

И ето, че днес имаме възможността да поговорим с Милтос Йеролему, който играеше учителят на Аря по фехтовка в GOT. Ако и вие искате да му зададете няколко въпроса, можете да го направите на тазгодишния Aniventure Comic Con, защото нали знаете... Ако не беше Сирио Форел, кой щеше да научи Аря да използва меч! 

Милтос, ти участваше в първия сезон на Game of Thrones, помниш ли първия си ден на терен и какво те впечатли най-много? 

Спомяням си, че бях много нервен, но и ужасно впечатлен от обстановката на снимки. Екипът ни подкрепи толкова много, че с Мейзи просто заснехме сцената и изглеждаше все едно не сме положили особени усилия. Това беше невероятно и незабравимо преживяване.

Ако ти можеше да избереш финала на сериала, какъв щеше да бъде той?

Щеше да бъде абсолютно същият, само че щях да добавя една сцена след финалните надписи. Виждаме как камерата проследява последния дракон, който лети и пренася мъртвата си кралица до снежен връх на планината. Докато я поставя там се доближава до лицето ѝ. Дани отваря очи и те са светло сини...

Ти влезе в ролята на Сирио Форел – най-добрият фехтовач в Браавос. Можеше ли да се биеш с меч преди снимките? 

Имах опит с различни форми на сценичен бой и други бойни изкуства, които включват меч и тояга. Въпреки това, когато стана дума за създаването на стила на "водния танц" в Game of Thrones, имах голям късмет да работя с Уилям Хобс (който за съжаление почина миналата година). Tой създаде стила на "водния танц" с мен и ми помогна с изграждането на характера на Сирио Форел. За това ще му бъда вечно благодарен. 

Сирио беше героят, който обучи Аря Старк да се бие с меч. Предполагаме, че си прекарал доста време на снимки с Мейзи Уилямс. Разкажи ни повече за най-интересните ви моменти зад кадър? 

Подходихме професионално и бяхме твърде нервни, за да имаме някакви интересни истории. Нашите сцени бяха сложни за снимане заради цялата тази хореография, така че бяхме съсредоточени и дисциплинирани. Интересното е, че и двамата изпълнихме съвсем сами всичките си бойни сцени и каскадьорите, които трябваше да ни заместят при нужда, никога не се качиха на снимачната площадка. И двамта с Мейзи сме много горди с този факт. Много ми се иска да спомена Бъстър Рийвс, Уилам Хобс и унгарския екип от каскадьори, които направиха последния ми двубой да изглежда толкова грандиозно!

Всички вече те познават като Сирио. Лесно ли е за актьорите, които са участвали в Game of Thrones да излязат от образ и да продължат напред с нови роли?

Имам късмета да съм актьор, който влиза в ролята на герои, които изглеждат специфично, така че е трудно да ме разпознаеш. Винаги изглеждам толкова различно във всяка роля, която играя. Така че за мен е лесно. Ето например ще играя гръцки счетоводител и италиански мафиотски бос в следващите два филма, в които ще ме видите.

12 от актьорите от каста на Game of Thrones участват в Star Wars и ти си един от тях. Кое те привлече в ролята на Бар Патрон?

Привлече ме Джей Джей Ейбрамс, който просто ме попита дали мога да отделя известно време за снимки на терена на Междузвездни войни. Казах "ДА", без дори да знам какво се иска от мен! 

Чувал ли си нещо за България и за пръв път ли идваш?

Това е първият път, в който ще посетя България и не знам нищо за страната ви. Определено ще бъде вълнуващо преживяване и го очаквам с нетърпение. 

Още от Aniventure Comic Con

Ако не беше Сирио, Аря никога нямаше да убие Кралят на нощта. Актьорът от GOT идва в България!
Могъща и лоялна - от Хари Потър до Игра на тронове! Звездата, каквато не сте я виждали!
Бащата на Спайдърмен и Батман Скот Хана пред Vbox7: Как се правят гениални комикси?
Няма безразлични към Тони Патето! BG гларусът, който може да покори Marvel с анцуг
Битка на топ титаните в гейминга в София! Ако си сред тях, ела на Aniventure Comic Con 2019!
Нова порция любими звезди на Aniventure Comic Con! Виж новите имена!
Трендът, завладял света, идва на Aniventure Comic Con 2019! Какво всъщност е k-pop?
Ето кой идва за Aniventure Comic Con в София: Любими актьори, секси косплей мацки...
Борецът с българската простотия, който стана хит в социалните мрежи!
Един мъж, който обичаш или мразиш! История за секс, брутални случки и черен хумор!
Красавица и батка - как една двойка се превърна в сензация в Instagram