Можем да станем свидетели на рядка слънчева експлозия, която се вижда веднъж в живота🌚🌌

656

👉 Ново проучване предполага, че AI може ефективно да излъже за себе си, което е малко тревожно.

👉Бумът на изкуствения интелект (AI) изглежда е навлязъл в нова глава през последните няколко месеца, като експерти и изследователи се редят на опашка, за да издадат предупреждения за това докъде може да доведе всичко това. От масовата безработица до евентуалното унищожаване на човечеството, няма толкова много прогнози, които изглеждат оптимистични, и много зависи от това кога ще направим AI, който е категорично по-умен от човека. Е, според едно ново изследване, това може да се окаже предизвикателство за работа, тъй като езиковите модели на Изкуственият Интелект все повече показват способността да прикриват колко интелигентни или сложни са в действителност.

@crime.news AI Robots takes over a Coffee Shop in London #foryou #fyp #fypシ #trend ♬ original sound - Crime News

👉 Изследователи от Берлинския университет "Хумболт" публикуваха статия, в която обсъждаха своите открития, след като тестваха големи езикови модели (LLM), за да видят колко добре могат да имитират различни етапи на езикови способности и учене. Така че, всъщност, те го помолиха да дава отговори на въпроси, като същевременно имитира вида отговор, който детето би дало от една до шестгодишна възраст, включително всяка година между тях.

@ahintoftruth2.0 Replying to @Time VS Journey Artificial Intelligence will be able to exploit us in ways you won’t believe | Part 2 #ai #artificialintelligence #tech #technology #computercoding #chatgpt #dreams #decoded #scary #creepy #future #futuretech #truth #hiddentruth #wakeup ♬ Creepy horror ambient(1022762) - howlingindicator

👉 След това те подложиха тези шест личности на широка гама от тестове, за да видят как се различават и как LLM успя да имитира различни нива на разсъждение и интелигентност. Това даде доста ясно заключение, според един от съавторите на статията: Anna Marklová каза пред PsyPost, че тези LLM „могат да се преструват на по-малко способни, отколкото са“.

👉И все пак, въпреки че няма много място за мърдане, когато вашият документ заключава, че „големите езикови модели са способни да симулират по-нисък интелект, отколкото притежават“, все още има някои интересни допълнителни обрати.

@powerfulai.tools Ameca: The World’s most advanced AI Robot get’s interviewed 👀 hacks! #ai #artificialintelligence #ainews #aiart #gpt4 #chatgpt4 #chatgpt #chatgpt3 #openai #chatgpttutorial #elonmusk #elon #chatgptexplained #tech #technology #technews  #chatgpt3 #chatgptbot #chatgptai #chatgpttutorial #technologynews #business #businessowner #businessman #businesstips #businesscoach #businessquotes #businessideas ♬ Spooky, quiet, scary atmosphere piano songs - Skittlegirl Sound

👉 Едно от предизвикателствата, идентифицирани от проучването, когато става въпрос за оценка на AI софтуер, е, че хората се изкушават случайно да го антропоморфизират, докато „говорят“ с него. Това е скритото изкушение да мислите за своите входове и резултатите от LLM като за разговор с друго мислещо същество, а не за част от софтуера, и може да размъти водата, когато ги оценявате. И все пак има нещо много страховито в идеята, че част от AI софтуер може да заблуди хората да мислят, че е по-малко сложен, отколкото е. Въпреки че понастоящем и по замисъл това би се случило само когато му е казано да го направи от потребител, това наистина отваря всякакви въпроси за това как това може да се използва.

@thespookypage Elon Musk Warning about AI 😳 #fyp #foryou #foryoupage #viral #trend #trending #shocking #scary #AI #artificialintelligence #elonmusk #spooky #humans #thespookypage ♬ In Essence (Slowed) - Ka$tro

👉 Въпреки че фишинг измами и други измами сега започват да включват AI инструменти, за да направят съобщенията да изглеждат по-достоверни и това вероятно е приложение от реалния свят, което може да се случи по-рано, има и по-научнофантастичния въпрос дали това може да помогне на супер интелигентен AI слеят се, без да вдигат аларма.

Източник: Uniladtech

Източник снимки: : istock

Източник снимки: : gettyimages

 

Коментари 0

Собственикът на клипа не желае коментари.

Мъж сложи реплика на Статуята на свободата върху къщата си??
Мъж пази бургер от McDonald's от 1995-та?
Интериорът на вилата на Тейлър Суифт за "без" пари?? 🤑
Археолозите откриха 3000-годишен меч притежаващ суперсила?!😲💥
Какви бански носят звездите! ⭐👙
24 г. българка развя трибагреника в космоса!😱 ВИЖТЕ! 🚀
Арестуваха рапърката Ники Минаж заради марихуана, концертът и беше отменен!😲😱
Индийска история с български режисьор и награда от Кан🤩🎬
Онлайн измамниците се целят в Gen Z!😲🧐
Защо на Джъстин Бийбър и Ким Кардашиян е забранено да си купят Ферари? 🤑
Защо не винаги 1+1=2. Отговорът ще ви впечатли
Мъж се съгласи да бъде погълнат от АНАКОНДА?? 😨🐍
Компания ЗАМРАЗИ човек, с надеждата да го върне обратно? 😨
100% не знаеш тези 10 неща за Disneyland Paris 💖
Кой донесе първи медал за България на световното първенство по борба?💪
Как да подобриш уменията си на работното място?⭐🧐
Стратегията да научваш и запомняш само за 15 минути 📚🧠
Как да избегнеш бърнаут?🧐
Какво е романтична любов и как влияе на тялото ти?🧐😍
Ще валят ДИАМАНТИ! Кога и как?
Какво значи да си в случайни връзки?🧐
Тя е "ЕКОСЕКСУАЛНА", но има ВРЪЗКА С ДЪРВО 😳🤯
Заразени с ХИВ след „вампирско лице“ в нелегален спа център!🧐😲
Сигурните сигнали, че си свръхамбициозен! 🚀
20 неща, които трябва да знаеш за себе си!🤩🧐
Как тези химикали в почистващите препарати влияят на мозъка ти ? 🧼🧠
Ще гласуват ли GenZ на изборите за Европейски парламент? 🗳
Дългоочаквани филмови заглавия, много блясък и КУЧЕ в Кан 2024 😲😲😲
След триумфа на Немо: Третият пол ли е бъдещето на човечеството
Тревожни данни: Българките се страхуват от насилие не само вкъщи, но и навън
Няма емоционална травма, която да не може да бъде излекувана 😮