Съсекс VS Кеймбридж: Популярността на Хари и Меган спада, а Уилям и Кейт са обожавани

2 550 28.08.2021

Royal News

Хората са казали, че никога не трябва да се обръщаш срещу семейството си, дори и да не е от най-добрите. Е, това в пълна сила важи за принц Хари, който започна война срещу собствените си роднини, а гледните точки за отделни случки драстично се различават.

Много са хората, които смятат, че Меган Маркъл стои в центъра на раздора и разделението, приемайки много неща погрешно. Други пък защитават херцогинята с довода, че монархията е остаряла институция, която не се е възползвала от свежия полъх, който Маркъл можела да внесе. Вероятно истината е някъде по средата, но общественото мнение е повече на страната на кралското семейство, в частност Уилям и Кейт.

Виж още: "Това е грозно и неуважително": Приянка Чопра направи това в лицето на Кейт Мидълтън

Херцозите на Съсекс принц Хари и Меган Маркъл губят последователи, докато броят на последователите на херцозите на Кеймбридж – Уилям и Кейт се увеличават, пишат от Vesti.bg, цитирайки "Дейли мейл".

Британската фирма за анализ на данни Hypeauditor разкрива, че 700 000 души са престанали да следват профили Меган и Хари в Instagram през последната година (бел.ред. херцозите на Съсекс имат профил в Инстаграм, който вече не използват). Междувременно херцогът и херцогинята на Кеймбридж сега могат да се похвалят с 13 милиона последователи на същата платформа – спечелвайки 1 милион нови фенове за 12 месеца. Акаунтът на кралица Елизабет II е привлякъл 1,3 милиона нови последователи.

Според кралски експерти хората просто са се уморили от поведението на херцога и херцогинята на Съсекс. Коментаторът Анджела Левин казва: "Те призовават хората към състрадание, а в същото време нито единият от тях не показва състрадание към собственото си семейство. Оплакват се от климатичните промени и ни поучават да бъдем по екологично насочени, а в същото време летят на частни самолети".

Доста са хората, които не разбират желанието на Хари и Меган да водят живот, който е далеч от шума на медиите и папараците, но в същото време подписват сделки за милиони с големи платформи, правят интервюта при топ ТВ водещи и разказват скандални истории, които интерпретират по свой начин, знаейки, че от двореца не могат да отговорят директно.

Виж още: Гореща, секси и топлес: Племенницата на принцеса Даяна разгорещи страстите в мрежата със снимка

Така хората решават, че не са съгласни с поведението им и престават да ги следват, твърдят още от "Дейли мейл". Проучване установило, че само 66% от последователите на Хари и Меган са хора и че останалите вероятно са ботове, които „масово следват“ акаунтите на известни личности. Но не е посочено колко ботове следват акаунта на Уилям и Катрин.

Популярността на херцозите на Съсекс бележи върхове и падения след оттеглянето им от задълженията на кралски особи през март 2020 г. През април тази година беше съобщено, че популярността им спада и отбелязва най-ниското си ниво след погребението на принц Филип на 17 април.

Преди това сериозен спад беше отбелязан след  интервюто пред Опра Уинфри, в което отправиха обвинения в расизъм срещу кралското семейство. След това те така и не си възвърнаха одобрението на британското общество. Данните показват, че 43% от британците имат положително мнение за принц Хари, докато 49% го приемат отрицателно. Популярността на Меган също продължава да спада след интервюто през март и едва 29% от британците имат положително мнение за херцогинята. Примопняме, че преди и малко след сватбата Меган бе една от най-харесваните жени във Великобритания, но за месеци това се промени.

Изображение: Getty Images

Още от Royal News

Братът на Меган Маркъл с шокиращи разкрития, била "прегазила" първия си съпруг и го зарязала
Красиви и модерни: Принцесите, за които не се говори много
"Хари е пълен провал като съпруг": Нови обвинения срещу херцозите на Съсекс
"Мрънкаща актриса с раздвоен език": Меган Маркъл под ударите на известен журналист
Съсекс VS Кеймбридж: Популярността на Хари и Меган спада, а Уилям и Кейт са обожавани
"Това е грозно и неуважително": Приянка Чопра направи това в лицето на Кейт Мидълтън
Гореща, секси и топлес: Племенницата на принцеса Даяна разгорещи страстите в мрежата със снимка