Проклятието на диаманта Кохинор е факт!😲💎

787

👉Диамантът Koh-i-Noor💎 е 186-каратов диамант с проклятие, засягащо само мъжете. Той е известен с това, че е един от най-големите шлифовани диаманти в света.  Кохинор е част от коронарните скъпоценности на Обединеното кралство и понастоящем е собственост на крал Чарлз III и кралица Камила.

👉Според фолклора, диаманта предупреждава, че „този, който го притежава, ще притежава света, но също така ще научи за всичките му нещастия". Само Бог или жена могат да го носят безнаказано. През цялата история скъпоценният камък е разменян между различни индуски, монголски, персийски, афганистански и сикхски владетели, които са водили горчиви и кървави конфликти, за да го притежават. Всеки принц, който притежава диаманта, в крайна сметка, губи властта си, дори и живота си. В продължение на повече от 500 години камъкът е сменял притежетеля си в ужасяващи битки и жестоки преврати.

💎👉Когато през 1850 г. Кохинор е пренесен за първи път в Англия, той е подарен на кралица Виктория, която рядко го е носила като брошка. След това за пръв път е поставен в короната на кралица Александра, последвана от короната на кралицата майка за нейната коронация през 1937 г. Покойната кралица Елизабет II също е видяна да носи Кохинор при коронацията си през 1953 г., според колекцията Royal Trust. След смъртта ѝ през 2022 г. обаче сегашната кралица-консорт Камила се въздържа да го носи по време на церемонията по коронацията на нея и крал Чарлз III, за да предотврати спорове.

@arslanfromnarnia The curse of the kohinoor. #history #education #india #pakistan #kohinoor #trend #viral #conspiracy #curse #myth #legend #fyp #witchtok #historytok #arslanfromnarnia ♬ 13 Angels Standing Guard 'Round The Side Of Your Bed - Silver Mt. Zion

👉През годините е имало много искания и протести Обединеното кралство да върне Кохинор на Индия, но той продължава да бъде част от бижутата на британската корона. Макар че и днес, векове след откриването му, той е един от най-известните диаманти в света, легендите и преданията за него все още се смятат за верни от мнозина.

@mon.ete.studio #greenscreen the curse of the KOH-I-NOOR diamond #diamond #kohinoor #crownjewels #crown #curse #spookyseason #gemstone #jewelry #royalfamily #facts #interesting #historylesson #history #haunted #queenelizabeth #cursed ♬ original sound - Mon Été Studio

😲👉 С новината, че британският крал Чарлз III е диагностициран с рак, отново се заговори за проклятието му. Макар че точният произход на Кохинор не е известен, според архивите на щата Одиша се смята, че диамантът е открит в мините Колур в района на Голконда (сега Телангана в Индия) по време на управлението на династията Какатия. Според сведенията мините Колур в региона Голконда са единственото място в света, където са открити диамантите, до 1725 г., когато са открити в Бразилия. Като един от най-големите диаманти в света, Кохинор е смятан за скъпоценен камък с престиж, който кара владетелите да се борят за него, за да го притежават като трофей.

@samira_atash Curse of the Koh-I-Noor Diamond Story: PART 1 #kohinoor #koohinoordiamond #india #mughal #afghanistan #muslim #pashtun #abdali #durrani #persian #iran #pakistan #punjab #sikh #british #britain #eastindiacompany #queen #royalfamily #queenelizabeth #tajmahal #history #southasia #centralasia #story #storytime #deepdive #fyp #fypシ ♬ original sound - Samira Atash

Източник: VULCANS- FORGE

Източник снимки: : istock

Източник снимки: : gettyimages

 

Коментари 0

Собственикът на клипа не желае коментари.

LGBTQ+ общността има нужда от по-голяма защита в онлайн пространството!
Птичият грип застрашава и пингвините на Антарктика!
Защо човек не може да се качи на върха на Статуята на Свободата?
Изумителната причина, поради която логото на Apple е отхапано🍏😲
Призрачният град Сентралия гори повече от 60 години!
Коя е най-малката непризната държава в света?Вижте😲
Жената с най-малката талия на света!
Ето как би изглеждала Земята, ако целият лед се разтопи!🌏😱
Откриха запазен древен човек- учените, разбраха какво е ял преди насилствена смърт!😱
Цял свят гасим осветлението за час в 20:30 на 23 март!
Радиоактивен газ излезе изпод топящите се арктически ледове!
Невероятната история на първият човек, скочил от космоса към Земята!😲
Известен учен отговори на вечният въпрос- Кое е първо: кокошката или яйцето?😲🤣
Кой донесе първи медал за България на световното първенство по борба?💪
Ще излиза телефонът на БАРБИ!
НОВО ПРИЛОЖЕНИЕ ОТ APPLE
ПРОЕКТЪТ “APPLE КОЛА” Е ОТКАЗАН!
НОЩТА НА КЛУБОВЕТЕ 2024!
Съвети как да сме най-подготвени в планината!ВИЖТЕ🧐🌿
Безмилостното насилие над животните: Мъж преби от бой домашното си куче😱😲
Тя е "ЕКОСЕКСУАЛНА", но има ВРЪЗКА С ДЪРВО 😳🤯
Зловещият хълм на кръстовете!
Хванаха малко момиче да управлява кола под надзора на баща си😱😲
Светлинен спектакъл: Гледайте най-мощното слънчево изригване от 2017 г. досега🤩
Райън Гослинг ще ПЕЕ на Оскарите??
MOTO EXPO 2024! Стънт шоу и "Глобуса на смъртта" в София!
15-минутният град: Голямата нова теория на конспирацията😲
6 пъти, в които Мона Лиза е станала жертва на вандализъм и кражби
Коя е Емма Нейкова? Нашият европейски шампион!
KANYE WEST ПРОДАВА ДОМА СИ 🤯
Създадоха първия ПРОЗРАЧЕН лаптоп!