VBox7 logo

Кървави места, пропити с мистерия: Най-загадъчните туристически дестинации по света

5 125 25.10.2019

И да отричате, и да не отричате Хелоуин си наближава, а с това се увеличават и абсурдните стоки, които може човек да си купи от магазина по случай празника. 

Няма да се занимаваме с полемики "за" или "против" празника, но ще ви представим някои от местата по света, които наистина са зловещи и по същество Хелоуин не им е никак нужен.

1. Катакомбите в Париж

Продължителните дъждове през 1780 г. наводняват и без това пренаселеното гробище Les Innocents във френската столица. След като водата спада, започва 12-годишно местене на телата от наводненото гробище в бивши варовикови кариери в града. В катакомбите са погребани 6 млн. души, като туристите могат да посетят това място и днес.

2. Казармите в Швайнфурт, Германия

Това място съхранява едни от най-страшните спомени от Втората световна война. В района е функционирала и психиатрична болница, където по-късно се настанява американскаа армия. Нацистите са съхранявали телата на покойниците, за да ги балсамират. Американски войници разказват за свръхестествени събития, като например да видят над леглото си нацистки войник или медицинска сестра, покрити в кръв.

3. Фарът на св. Августин във Флорида, САЩ

Твърде много са трагичните събития, които са се случили в района. И тук дори не броим паранормалната активност. Местните вярват, че в къщата до фара живее призрак на човек, умрял при боядисването на фара. Някои пък твърдят, че чуват писъци на деца от кулата, тъй като три млади момичета са намерили смъртта си наблизо.

4. Островът Повеглия във Венеция, Италия

Островът преди е бил карантинна зона, където са изхвърляни телата на жертвите на бубонната чума. Местните твърдят, че все още чуват камбанен звън от острова, въпреки че от векове там няма камбанария. Незаконно е да се посещава островът, но все още може да се види рушащата се болница на бреговете на Повеглия.

5. Замъкът Лийп в Ирландия

Хората, намерили смъртта си в замъка, са безброй. Легендата разказва за мъж от клана О'Карол, който мечтаел за власт. В пристъп на лудост пронизал брат си, който бил свещеник и изпълнявал меса. В началото на миналия век замъкът е реновиран, като е открито тайно подземие, от което са изкарани три каруци със скелети.

Източник thumbnail: MBPROJEKT_Maciej_Bledowski/master1305/AlanFalcony/iStock

5 125 25.10.2019

Още от OMG Facts