VBox7 logo

Избирате нова кола? Ето кои са най-сигурните автомобили за 2019 г.!

2 767 15.11.2019

За всеки от нас, когато купува кола, сигурността ѝ е най-важниян параметър, по който би трябвало да я избираме. 

Euro NCAP проверява и редовно публикува резултати от краш тестовете, с които се проверява безопасността на автомобилите при екстремни ситуации. Ето и кои са най-безопасните коли за 2019 г. според тях:

Mercedes-Benz A-Class

Автомобилът спечели приз през 2018 г. в категория "Малък семеен автомобил" с 5-звезден рейтинг и оценка от 96% при показателите за сигурност. Колата може да се похвали със сложнан многокомпонентна система за сигурност, като например модерното аварийно автономно спиране, асистент, с чиято помощ се "държи" лентата на движение, както и система за мониторинг, следяща умората на шофьора. 

Skoda Scala

5 звезди от Euro NCAP и за автомобила от групата на VW. Оценка от 97% при сигурността на възрастните и 87% при деца. Skoda Scala също има модерното аварийно автономно спиране, асистент за леннта, но има и автоматично набиране на спешни телефони при случай на катастрофа.

Mazda3

Процентът на безопасност тук е 98% за възрастни и 87% за деца. Тук имаме и интелигентен контрол на скоростта, мониторинг на слепите точки, съвременен круиз контрол, който има възможност за поддържа скорост, да ускорява намалява, спира.

Tesla Model 3

Този модел бележи изключителен резултат от 94% в категорията за сигурност. Моделът е оборудван с множество въздушни възглавници, автоматично аварийно спиране, асистент за скорост... От Tesla дори твърдят, че автомобилът е по-безопасен и заради основното му гориво - електричеството.

Audi A6

 

 Отново 5 звезди и сигурност от 93% и 85% съответно за възрастни и деца. Автомобилът е снабден с много амери, сензори, радари, помагащи на шофьора да се ориентира във всякакви условия по лесен и сигурен начин. 

Източник thumbnail: https://www.instagram.com/mazdausa/
https://www.instagram.com/skodagram/
https://www.instagram.com/mercedesbenz/

2 767 15.11.2019

Още от OMG Facts