Суарес запази мълчание преди изслушването в Арбитражния съд

2014-08-08 Изслушването на уругвайския нападател Луис Суарес пред Спортния арбитражен съд в Лозана по жалбата му след наказанието, което получи на Световното първенство в Бразилия предизвиква изключителен медиен интерес. Всяка стъпка на футболиста на Барселона се следи изкъсо.

ФИФА наложи тежката санкция на Луис Суарес заради ухапването на Джорджо Киелини по време на мача между Уругвай и Италия на Световното първенство в Бразилия, а сега Арбижражният съд трябва да реши бъдещето на футболиста.

Защитата на уругваеца вярва, че 4-месечната забрана ще бъде намалена наполовина. Ако това се случи и жалбата на Луис Суарес бъде уважена от Спортния арбитражен съд, то футболистът ще може да се завърне на терена след 25 август. Надападателят обаче вече загуби обжалването си пред  Дисциплинарната комисия на ФИФА.

Суарес пристигна с такси пред сградата на съда и при влизането отказа да говори пред журналистите.

Очаква се изслушването на 27-годишния футболист да продължи цял ден и се води при закрити врата. Според първоначалните информации решението ще стане ясно до няколко дни.

„Не мога да предвидя бъдещето”, заяви президентът на уругвайската федерация по футбол Алехандро Балби. „Ние идваме с убеждението, че имаме право. Очаква ни дълго изслушване, защото има доста теми, които трябва да бъдат обсъдени”, заяви още Балби.

gong_bg