Турнирът "Самарско знаме" се завръща

2014-07-17 Международният лекоатлетически турнир „Самарско знаме“ се завръща. След 21 години отсъствие надпреварата отново ще се проведе на 19 юли в Стара Загора. Последното издание на турнира е през далечната вече 1993 г.

„Именно на този турнир Йорданка Донкова (20 август 1988 г.) подобри световния рекорд в спринта на 100 м с пр. Нейното постижение от 12.21 сек е ненадминато и до днес”, коментира пред журналистите Емилия Драгиевa, член на УС на СКЛА Берое – Стара Загора.

„Бих допълнила, че Община Стара Загора е тази, която връща турнира, без финансовата подкрепа на градската управа състезанието нямаше да бъде факт. Турнирът е включен в календара на БФЛА. В момента вървят заявки за участие, очаква се около 300 лекоатлети да дойдат в Стара Загора. Засега е сигурно, че ще има участници от Катар и Бахрейн, състезатели на Христо Марков. Най-вероятно ще е солидно присъствието и на състезатели от балканските страни, които бяха в Стара Загора за Балканското първенство преди година”, допълни тя.

На пресконференцията присъстваха шефът на федерацията Добри Карамаринов и кмета на града Живко Тодоров.

gong_bg