Ненов: Левски няма да има по-лесни голове от първите два

2014-09-20 „Прекалено лесна победа за отбора на Левски“, заяви старши треньорът на Хасково Димчо Ненов след поражението с 1:4 от Левски в 9-я кръг на А група. „Мисля, че през този сезон няма да имат по-лесни голове от първите два особено. Всеки трябва да си свърши работата във фаза защита, защото видяхте колко елементарно отбелязаха. Първото полувреме не беше добро, защото по-скоро се опитвахме да се отървем от топката. Футбол така няма как да играем и да се противопоставим на отбори като Левски“, заяви още Ненов пред Диема.

„През второто полувреме не, че нещо се промени кой знае колко. Като ни поведоха с 2:0 и бяхме малко по-освободени. Може би падна напрежението и тръгнахме да играем каквото можем. Със сигурност и отборът на Левски намали оборотите. Левски ни надигра“, категоричен бе Димчо Ненов.

„Ако не намираме поводи за оптимизъм няма да сме тук. Момчетата каквото могат на моменти го дават. Трябва да сме по-дисциплинирани и отговорни във фаза атака и фаза защита. Допускаме прекалено лесно да застрашат нашата врата. Всеки добър играч, който е без отбор и при условията, които предлагаме, е добре дошъл, но няма много такива“, сподели още Димчо Ненов.

„Без да искам да хвърлям вината върху определени футболисти, няма как да играем сериозен футбол, ако допускаме такива грешки. Левски е много класен, но в крайна сметка не ни постави под такова напрежение, а ние прекалено лесно сгрешихме при първите два гола. През второто полувреме опитахме да излезем по-уверено. През първото полувреме нямаше един с един пас точен. През второто поне се опитахме нещо да играем. В предишните мачове имахме поне някакво желание, агресия. Когато получим гол, ситуацията става неконтролируема“, заяви още Димчо Ненов.

„Всеки треньор с негативни резултати, със сигурност е притеснен за поста си. Аз и колегите ми работим, и се опитваме с този потенциал да подобрим нещата. Няма от какво да се притеснявам или да се страхувам. Като не се получават нещата, казват ми и така. Проблемът ни е тактическата дисциплина и отговорността. Много от футболистите играят на върха на своите възможности. Ние разчитаме на колективната игра, а когато не се получава на терена не можем да противодействаме на такива отбори“, сподели още Ненов.

gong_bg