Берлускони хвали тена на Обама

2008-11-07 След хладната реакция на руския президент Димитри Медведев при избирането на Обама за президент, сега е ред на италианския премиер Силвио Берлускони да превземе заглавията в пресата.
Медведев посрещна избирането на Обама с изявления срещу планирания американски противоракетен щит в Европа, а Берлускони духовито отбеляза цвета на кожата на новия американски президент по време на посещение в Москва.
Берлускони: „Казах на президента Медведев, че Обама притежава всички необходими качества, за да могат двамата да постигнат съгласие по спорни въпроси. Обама е млад, изглежда добре и има хубав загар. Мисля, че ще се сработят.“
Визитата на Берлускони имаше за цел обсъждането на енергийни въпроси, но забележката на италианския премиер вероятно ще засенчи дискусията. 72-годишният Берлускони, който целогодишно поддържа своя тъмен тен, е известен в дипломатическите кръгове с неуместните си забележки. Преди време той заяви, че ще използва подход на плейбой, за да убеди министър-председателката на Финландия да подкрепи италианска инициатива. Аудио: на английски език.

dariknews