Валентич: Изключително съм щастлив от точката, дано сме по-уверени

Наставникът на Ботев Пловдив Азрудин Валентич остана изключително доволен от спечелената точка в мача с Царско село в София. „Канарчетата” показаха характер и от 0:2 успяха да стигнат до равенството 2:2 с гол в продължението на срещата.
„Искам да се извиня за всички от Арда. Хората не разбраха какво исках да кажа след загубата в миналия кръг. Имам огромен респект към Арда и феновете им. Имам респект към всички хора, аз съм нов човек в българския футбол”, започна Валентич.
„Тази точка е много важна за нас. Виждам много голям потенциал в тренировките. Искам да виждам тази увереност и в мачовете. Мисля, че тази точка ще ни даде увереност за предстоящите мачове. Имахме огромни проблеми в първите 15 минути. Имахме сериозни проблеми в средата на терена. Бяхме добре в защита”, каза още специалистът.
„Когато си помислих, че владеем нещата, получихме гол. Харесаха ми последните 15 минути на първото полувреме. Добре движихме топката, много бързо. Хареса ми реакцията след 0:2, Не се предадохме. Вярваме и работим, създаваме достатъчно шансове. Когато си високо на терена и създаваш положение, дава шансове на противника. Изключително съм щастлив с тази точка и вярвам, че играчите ми ще бъдат по уверени”, допълни Валентич
„Всичко е въпрос на увереност. Много играчи и тези, които играят в последните години в Ботев, нямат увереност. Пасивни сме в първите 15 минути. Трябва да бъдем агресивни и да движим добре топката. Работим и със спортен психолог, за да помогнем на играчите. Мога да кажа на нашите фенове да бъдат спокойни и, че ще бъдем все по-добри и по-добри. Времето е с нас.
Когато дойдох анализирах всеки един отбор в Лигата. Какво искаме да подобрим, искаме да подобрим основно темпото, когато топката е в нас. Ако играем срещу Монтана, както играем на тренировките, това трябва да е нашият мач, имаме нужда от точки. Мисля, че всеки следващ мач е важен за нас. Много отбори ще се борят за оцеляване. Трябва да се наслаждаваме на терена с увереност и фокус. Ако можем да стигнем до това, няма да съм притеснен’, завърши наставникът на Ботев.

gongbg