VBox7 logo

Известните хора, които ни напуснаха през 2019

2 257 01.12.2019 Инфо

Иван Ласкин

Актьорът Иван Ласкин почина на 48-годишна възраст в началото на януари. Той прекара последните 10 дни от живота си в реанимация с тежка чернодробна недостатъчност

Карл Лагерфелд

На 19 февруари от рак на панкреаса почина световноизвестния моден дизайнер Карл Лагерфелд. Творческият директор на "Шанел" бе една от най-известните фигури в модната индустрия.

Весела Тотева

През март ни напусна продуцентът на предаването "Събуди се" Весела Тотева. Тя бе продуцент на съботно-неделния сутрешен блок на Нова телевизия и журналист с повече от 18 години практика.

Явор Захариев

На 5 април почина вокалистът на „Gravity Co” Явор Захариев. Няколко дни преди смъртта му той беше открит от родителите му в безпомощно състояние и със счупен нос, в апартамента, където живеел.

Камерън Бойс

В началото на юли почина 20-годишният Камерън Бойс, след дълготрайно боледуване. Камерън Бойс стана известен с участията си в продукциите на „Дисни“ – „Наследниците“ и „Джеси“.


Жорж Ганчев

На 19 август на 79-годишна възраст почина Жорж Ганчев. Той беше политик и многократно кандидат за президент, народен представител, основател и председател на Българския бизнес блок, български и британски фехтовач, британски и американски театрален и кинодеец.

Юлиан Вучков

На 83-годишна възраст почина професор Юлиан Вучков. Той бе публицист, театрален, литературен и телевизионен критик, доктор на науките. Освен това създател, коментатор и водещ на редица телевизионни предавания.

Йосиф Шамли

На 29 октомври ни напусна актьорът Йосиф Шамли. Като дългогодишен актьор в трупата на Народния театър ,,Иван Вазов", Йосиф ще остане в историята на българския театър със своите десетки превъплъщения на сцената.Патрик Луи Вютон

В началото на ноември модният дизайнер Патрик Луи Вютон, правнук на основателя на модната къща Louis Vuitton, почина във Франция на 68-годишна възраст.

Стефан Данаилов

на 27 ноември почина легендата на българските кино и театър Стефан Данаилов. Ламбо беше поставен в медикаментозна кома в началото на месеца, когато беше приет по спешност във ВМА, защото събираше вода в белите дробове.