Мондиал 2014: Русия

2014-06-05 Русия има всички шансове да излезе от своята група „Н” и да стигне до фазата на елиминациите. По време на световните квалификации отборът показа много силна и стабилна игра и не случайно завърши на първо място, като изпревари Португалия. Руснаците със сигурност имат добри шансове да преминат групата и то дори като първи. С Фабио Капело на треньорското място „Сборная” разполага с един от най-силните треньори през последните години. Освен това италианецът има в състава си някои много добри играчи, а също така и талантливи, които ще трябва да блеснат в Бразилия, ако искат да се говори повече за тях. Белгия със сигурност ще бъде най-силният съперник на Русия, но Алжир и Южна Корея са по възможностите на Капело и компания.

Капело залага на схема 4-3-3, която в течение на мача се променя на 4-2-3-1. Алан Дзагоев е младата надежда в руския тим. Позицията да играе зад нападателя му дава свобода на действие, което му позвлява да разгърне потенциала си.

Селекционерът - Фабио Капело

Фабио Капело пое националния отбор на Русия през юли 2012 година. Той наследи поста от Дик Адвокаат след края на Евро 2012.

Успехите на 68-годишния италианец са многобройни – има девет спечелени титли с Милан, Реал Мадрид и Ювентус. Изведе Милан до отличието в Шампионска лига през 1994 година.

Фабио Капело със сигурност е амбициран воденият от него отбор да се представи по-силно в сравнение с Англия на Световното първенство през 2010 година, когато „трите лъва” се провалиха.

Общото между Капело и руският национален отбор е, че всички са гладни са успехи и амбициран да се представят силно по терените в Бразилия.

Именно сега е шансът на Русия да се представи запомнящо се.

Със сигурност Фабио Капело ще продължи да води Русия и след Мондиала в Бразилия, защото наскоро той поднови договора си до 2018 година.

Ключовата фигура - Алан Дзагоев

Алан Дзагоев е голямата надежда в състава на Русия. Младокът притежава уникален талант. Притеснително за Капело е, че футболистът страдаше от контузия в началото на година и все още не се намира в добра форма.

Алан Дзагоев е футболистът, който получи голяма свобода на терена от Фабио Капело и демонстрира по най-добрия начин способностите си.

Съставът на Русия:

Вратари: Игор Акинфеев (ЦСКА Москва), Юри Лодигин (Зенит), Сергей Рижиков (Рубин);

Защитници: Василий Березуцки (ЦСКА Москва), Владимир Гранат (Динамо Москва), Андрей Ешченко (Анжи), Сергей Игнашевич (ЦСКА Москва), Алексей Козлов (Динамо Москва), Дмитрий Комбаров (Спартак Москва), Андрей Семьонов (Терек), Георги Шенников (ЦСКА Москва);

Халфове: Денис Гулашков (Спартак Москва), Игор Денисов (Динамо Москва), Алан Дзагоев (ЦСКА Москва), Юри Жирков (Динамо Москва), Алексей Йонов (Динамо Москва), Александър Самедов (Локомотив Москва), Виктор Файзулин (Зенит), Олег Шатов (Зенит), Роман Широков (Краснодар);

Нападатели: Максим Канунников (Амкар), Александър Кержаков (Зенит) и Александър Кокорин (Динамо Москва).

gong_bg