VBox7 logo

Животните, които не искаш да срещаш сам

464 24.05.2019 Инфо

10. Риба балон

Рибата балон може да изглежда безобидна, но всъщност е много отровна. Черният дроб, бъбреците, кожата и шиповете на тези риби съдържат опасни нервни токсини, които са отровни за хората. Докато месото на някои видове се счита за скъп деликатес в някои култури, то една хапка може да бъде фатална, ако се приготви неправилно от непрофесионален готвач. Една порция от тази риба струва около $200.

9. Дърволази

Този вид жаба, наричан още жаба стрела, може буквално да ви убие с едно докосване, тъй като отровата й се съдържа в кожата. Токсините, които тя отделя, блокира нервните сигнали, които се изпращат към мускулите, като в резултат води до парализа и смърт.

8. Тайпан

Много змии са отровни, но тайпанът е сред най-смъртоносните на планетата. Той живее в Австралия и има невротоксин в отровата, който може да убие човек в рамките на 45 минути. За щастие ухапването от влечугото може лесно да бъде лекувано. Невероятно, но факт няма данни за смъртни случаи, причинени от тази змия.

7. Бразилски скитащ паяк
Бразилският скитащ паяк е най-отровният паяк на планетата. Ухапването от него води до импотентност или смърт.

6. Каменна риба
Шиповете на гърба на рибата съдържат токсин, който може да причини подуване, некроза на тъканите, парализа и в крайна сметка смърт. Когато каменната риба набележи плячката си, тя изчаква няколко секунди, а след това успява да я нападне за удивителните 0.015 секунди.

5. Смъртоносен ловуващ скорпион

Този вид скорпион е разпространен в Северна Африка и Близкия изток. Ужилването от смъртоносният ловуващ скорпион може да доведе до кома, парализа и смърт.
4. Синьопръстенен октопод
Този октопод е голям колкото топка за голф. Въпреки това е желателно да не го докосвате, тъй като е едно от най-смъртоносните водни животни, което може да убие 26 души за няколко минути . Освен смърт, октоподът може да причини слепота, гадене, парализа и дихателна недостатъчност. Среща се в Австралия, Япония, Индонезия, Филипините и Нова Гвинея.
3.Мраморен конусовиден морски охлюв
Обвивката на този охлюв съдържа отрова, която може да доведе до болка, възпаление, изтръпване и изтръпване. При по-високи дози отрова, ще изпитате загуба на зрението, дихателна недостатъчност и мускулна парализа - и в крайна сметка смърт.

2. Кралска кобра
Краската кобра обикновено се намира в джунглите на Индия и Китай. Седем милилитра отрова от това животно е достатъчно, за да убие слон - или двадесет души.

1. Кубомедуза

Счита се, че това е най-смъртоносното животно в света, но само няколко вида кубомедузи са довели до човешка смърт. Пипалата й съдържат токсин, който след като достигне кръвта, може да ви доведе до инфаркт и в крайна сметка край на живота.