Косъма: Договорът ми изтича, ще има разговори със Славия

Централният нападател на Славия Ивайло Димитров получи наградата си за Играча на мача при реванша срещу Нефтохимик от плейофа за 11-ото място и разкри, че договорът му с „белите” изтича. Острието вкара 2 попадения при решаващата победа с 5:2, която гарантира оставането на столичани в Първа лига.
„Този резултат лъже, не беше лесно. Излязохме по-добре мотивирани дори от предния мач. Нефтохимик е много сериозен противник. След тези бързи 3 гола се успокоихме и всичко ни се получаваше. Ранните голове помогнаха много, но ние си ги изработихме. Излязохме мотивирани и нахъсани”, каза Димитров пред DIEMA SPORT.
„Попаденията ми са дело на отборната игра. В тези ситуации бях просто на върха на атаката, където ми е мястото. При второто имах и мъничко късмет, признавам. Топката ме удари по коляното. Когато обаче си търсиш късмета, той ще те покрие.”
„Славия не трябва да се бори за оцеляване. Ние сме малко на двете крайности – едната година играехме за Европа, а другата – да не изпаднем. Игрите, които показахме в последните 3-4 мача ни дават някакво спокойствие за следващата година. Може би точно увереност и самочувствие ни липсваха. С идването на Загорчич може би се върна тъкмо това. Дали самочувствието, дали мотивацията, дали ефектът „нов треньор” – кой както иска да го разбира, но определено потръгнаха нещата и се надявам да стават все по-добри.”
„Доволен съм като цяло от престоя ми в Славия. Една плаваща година, имах и контузия. След завръщането си съм доволен от цялостното си представяне. Договорът ми изтича сега, ще седнем на разговори с ръководството. Ако се разберем, ще остана, ако не… Какво искам аз ли? Не мога да кажа, ще говорим и ще видим”, допълни Димитров.

gongbg