Валентич: Не показахме най-доброто, но вярвам в този проект

Треньорът на Ботев Пд Азрудин Валентич призна, че е доволен от точката срещу Монтана, въпреки че се е надявал отборът му да спечели двубоя в Коматево. Пред DIEMA SPORT той похвали играчите си за волята, с която стигнаха до равенството.

"Губехме почти до края, затова съм доволен от точката. Не бих казал същото преди мача, но с оглед на развоя на двубоя, съм щастлив, че не паднахме.

Еспиноза не е готов за цял мач, затова беше на пейката. Но той е много здрав физически и затова го използваме в определени ситуации. Заради неговата мощ го използвах като втори нападател срещу дълбоката отбрана на Монтана. Помогна ни в много ситуации в наказателното поле, както и в защита срещу бързите контраатаки на съперника.

Допуснахме лесен гол, въпреки че знаехеме силните им страни. Допуснахме много грешки, губехме лесно топката. Отдавам го на напрежението, защото играчите знаеха, че трябва да спечелят този мач. Ние бяхме готови и за други формации на съперника, те дойдоха за точка и я спечелиха, защото се справиха много добре в защита", заяви Валентич.

gongbg