Легендата Георги Панов: Шефът на Реал Мадрид искаше да ни купи всичките

2014-07-12 Легендата на Академик и българския баскетбол като цяло Георги Панов представи своя книга, пълна с разкази за романтиката на баскетбола в миналото.

Пред пълната зала в Музея на спорта, Панов, заедно с редакторите Венцислав Йорданов и Тодор Димитров, представи "Благодаря ти, баскетбол!"

"Нещата са се променили много. По наше време, когато бяхме деца, ученици, студенти и граждани, романтиката в баскетбола я имаше," заяви Панов пред камерата. "Всичко беше постигнато с много труд, с много любов към играта, и затова, и до ден-днешен, когато се видим, всички сме на едно мнение - ние бяхме аматьори с професионално отношение към спорта, към играта. Това много ни помагаше."

Панов разкри интересна случка от своята биография, когато тогавашният президент на Реал Мадрид е поискал да купи него и всичките му съотборници. Въпреки че подобна сделка навремето не се осъществява, той добави, че не съжалява за нищо.

На представянето присъстваха много легенди на баскетбола ни, които уважиха и поздравиха Панов и имаха възможността да си закупят книгата му. Сред тях са президентът на БФБ Георги Глушков, Петко Маринов, Георги Божков, Иван Евстатиев, президентът на БУБА от годините, в които Панов работи там Иван Савов, ръководителят на катедра „Физическо възпитание и спорт” към УНСС Спас Ставрев, където също Панов работи години наред. Сред гостите бяха още Илия Янков, Виктор Радев, Петко Лазаров, Васил Пелтеков, Роберт Гергов, Цветан Глишев, Валери Фратев, Ермила Попова. Извинения за отсъствието си поради други ангажименти изказа дългогодишният капитан на Лукойл Академик и 11-кратен шампион с екипа на „студентите” Тодор Стойков.

След представянето в музея, тържеството премина в залата на стадион „Васил Левски”, където момчета от школата на БУБА баскетбол посрещнаха Георги Панов, а той поговори на децата и с гостите, снима се с тях и раздаде автографи.

Всички приходи от продажбата на книгата ще бъдат за големия Георги Панов, написал голяма част от историята на баскетбола ни.

Книгата „Благодаря ти, баскетбол!” е на цена 9.90 лева и може да бъде поръчана чрез BGbasket.com на имейли tdimitrov@sportmedia.tv, office@bgbasket.com и lneshev@yahoo.com.

gong_bg