Владимир Николов: България има своя достоен капитан

2014-07-29 Владимир Николов, който беше картотекиран за Световното първенство по волейбол, даде интервю за Нова телевизия. За него казус с капитанската лента няма, тъй като България има своя достоен капитан.

- Как стигна до завръщане в националния отбор и изненада ли беше това за теб?

- Изненада, не много. Предвид нещата, които се случиха. Оставката на Камило, който имаше различни виждания за отбора и идването на Пламен Константинов с оглед на тези събития беше по-скоро логично.- Кой те убеди и имаше ли нужда да бъдеш убеждаван?

Говорихме с Пламен, той смята, че като се ходи на такова отговорно състезание като световно първенство трябва да се използват всички ресурси. Дали ще е възможно моето участие в първенството ще се види.

- Тази идея за обединение на всички фронтове, споделяш ли я?

- Категорично. Ние сме толкова малка държава с толкова много проблеми, че нямаме никаква полза да бъдем разделени.- Когато бяхте съотборници не бяхте в най-добрите отношения, сега сте готови да работите заедно. Постижимо ли е всичко това?

- Това, че не сме били приятели не ни е пречело да играем заедно и да постигаме успехи. Трети на световно първенство, трети на световна купа. Кафе не сме пили заедно.- Направи ли някакъв компромис с принципите си, след като беше обявил оттеглянето си преди две години?

- Не виждам отстъпление от принципите ми. Оттеглянето ми беше продиктувано от подготовката за Олимпиадата в Рио.- Готов ли си да бъдеш капитан на отбора?

- Капитанската лента не стои на дневен ред. Отборът си има достоен капитан. Няма казус с това.- Очакванията и мнението ти за предстоящото световно първенство?

- Място в шестицата е трудна, но напълно постижима цел. Ако отборът покаже най-доброто, може да се поздравим и с нещо по-добро, за което се надявам.   

gong_bg