VBox7 logo

Тези 5 неща ги правят всички интелигентни хора!

6 261 03.09.2019

Интелигентността е нещо, за което често се казва, че или го имаш, или го нямаш. Просто защото се раждаш или не се с нея. 

Интелигентността може да бъде наследелена, но може да бъде и придобита. Средата - приятелите, медиите, също влияят. Но каквито и да са особеностите, има някои неща, които обединяват интелигентните хора по цял свят и те ги проявяват и това ги отличава. Кои са те?

1. Вълнуват се само от своите дела

Да обсъждаш другите и да съдиш действията им е нещо, от което интелигентните хора стоят встрани. Те дори не се интересуват от това какво се случва в живота на другите. Дори според проучване интелигентните хора са най-щастливи, когато са сами. 

2. Имат страхотно чувство за хумор и се шегуват

Човек, който успява да обърне всичко на шега, със сигурност е сред вашите интелигентни познати. Изискват се наистина креативни умения за това, а ако ви е нужно потвърждение, само ви казваме, че популярният комик Конан О'Браян има IQ от 160.

3. Говорят си сами

Знаете ли, че гениалният учен Алберт Айнщайн си е говорил сам на себе си? Проучване е доказало, че хората, които си говорят сами, са по-интелигентни от "тихите" хора. 

4. Често слушат музика

Всички слушаме музика, но ще познаете интелигентните хора в офиса по това, че винаги са със слушалки. Това най-често е музика без вокални изпълнения.

5. Признават грешките си

Според Джеф Безос най-сигурният знак за интелигентност е признаването на грешките, с което хем ги приемаме, хем се учим от тях. 

Източник thumbnail: recep-bg/FlamingoImages/fizkes/iStock

6 261 03.09.2019

Още от Кaк дa