ЗА или ПРОТИВ отварянето на градините? Ето какво е мнението на РОДИТЕЛИТЕ!

4 518 15.05.2020

life_stories

След отпадането на извънредното положение заради пандемията от коронавирус, родителите на малки деца, които трябва да се върнат на работа са изправени пред наистина трудна ситуация. Особено сложно е, ако няма на кого да разчитат за помощ, а детските градини и яслите все още остават затворени, тъй като според властите това все още е опасно действие.

Здравният министър съобщи, че до две седмици ще решат кога да отворят детските градини като решението ще се вземе на база данните за разпространението на заразата у нас и как ще се отрази тази мярка в други държави, която я прилагат. Ето какво е и мнението на няколко родители по темата – ЗА или ПРОТИВ отварянето на детските градини.

„Твърдо съм против връщането на децата в училища и детските градини и не бих ги пуснал дори държавата да разреши. Смятам, че това е нещо много важно, за да се запази карантинната идея и да се продължи борбата с COVID-19. Като родител бих отказал на 100%“, казва Дойчин Дойчинов. 

„Аз съм за отварянето на детските градини, защото смятам че децата просто издивяват вкъщи, трудно е да се съчетава работата от вкъщи с гледане на деца. Могат да се направят предварителни анкети, за да се види колко родители биха пуснали децата си, за да се направи по-точна преценка за персонала в детските градини.“, споделя Александър Орев.

„Смятам, че детските градини трябва да останат затворени поне до края на лятото, за да видим как ще се развие коронавирусът. През това време всеки родител съм сигурна, че ще намери начин някой да се грижи за детето му така, както го правим всяко лято.", е мнението на Велина Томова.

"Би било добре работодателите да помислят за допълнителна отпуска или за удължаване на възможността за работа от вкъщи. Просто да съберем 30 деца и 2 учителки в затворено помещение, за да се хранят и да спят просто не звучи добре.“, допълва тя.

„Да, мисля, че е по-добре да я има опцията градините да бъдат отворени, за да може родителите, които вече нямат абсолютно никаква възможност да гледат децата си нямат близки, на които да разчитат, все пак да имат някаква алтернатива.“, споделя Деляна Славова.

ВИЖ ОЩЕ: Необикновеното приятелство на малката Алис и алпаката Балу

„Аз като майка на три деца, две от които във възраст за ясла, смятам че все още не е моментът за отваряне на детските градини – все пак там се събират прекалено много хора на едно място. Всички знаем, че детската градина е най-големият развъдник на вируси и децата нонстоп са болни“, казва Веселина Гачева. 

Какво още споделиха родителите – вижте във видеото!

Източник снимки & thumbnail: istockphoto.com

Още от life_stories

Вижте невероятната история на Димитър, израснал на улицата, който днес помага на други в нужда
Да срещнеш (и снимаш!) мечка в гората – историята на Градимир Йовчев
Мистичната Индипасха – тайнственото място в Странджа, от което ще настръхнете!
Да танцуваш в ЖАРАВАТА: Историята на НЕСТИНАРЯ Костадин
Какво вещаят звездите за лятото след COVID-19?
Как се създават шрифтове за КИРИЛИЦА и коя е най-интересната БУКВА?
ЗА или ПРОТИВ отварянето на градините? Ето какво е мнението на РОДИТЕЛИТЕ!
Малката Алис и алпаката Балу: историята на едно необикновено приятелство!
"Защото сме хора" - как се роди идеята, зад която застанаха редица популярни лица?
Посланията на децата, които трогнаха всички! Кои са хората, които им ЛИПСВАТ най-много?
Коафьорът на звездите изненада с послание! Има ли място за красотата по време на пандемия?
Симона, Дара, Мари и Дилян под КАРАНТИНА: за перфектния ТИЙН обяд, липсващите приятели и сериалите!
ТОП 5 съвети от ТИБЕТСКАТА медицина за повишаване на имунитета
Децата знаят всичко: какво мислят за коронавируса, изолацията и ген. Мутафчийски?

Собственикът на клипа не желае коментари.