Том Холанд се отказа от социалните мрежи заради психичното си здраве

623 15.08.2022

Stars News

Том Холанд, известен с ролята си на Спайдърмен, разкри, че е взел решение да се оттегли от социалните мрежи заради психичното си здрав. В триминутно видео, публикувано в Instagram, актьорът обясни решението си да се оттегли от приложението, като нарече Instagram и Twitter „свръхстимулиращи“ и „смазващи“. Той добави: „Много се вманиачавам, когато започна да чета нещо за себе си и това има много пагубен ефект върху психическото ми състояние. Затова реших да направя крачка назад и да премахна приложенията.“ Холанд сподели, че се е завърнал за кратко в Instagram, за да защити благотворителна организация за психично здраве, насочена към тийнейджъри. 

Виж още: Глад, лишения и студена вода! Алекс Богданска на спартански режим след малко чипс

Посланието бе добре прието от неговите фенове, тъй като той поставя психичното си здраве на първо място и хвърля светлина върху толкова важен житейски урок. Съобщението дори достигна до Джъстин Бийбър, който коментира: „Обичам те, човече“. 

Виж още: Атанас Колев се оказа романтик! Ето какви съобщения пише на Лидия

Холанд е открит за борбите си, свързани с психичното здраве, когато става въпрос за използването на социалните медии. Преди това той си взе почивка от платформите в края на 2019 г., докато снимаше криминалната драма Cherry, като по-късно призна, че е станал наистина пристрастен към Instagram и към това колко харесвания получава. Той сподели: „Открих, че се фокусирам повече върху живота си в Instagram, отколкото върху реалния си живот.“

Изображение: https://www.instagram.com/tomholland2013/

Още от Stars News