"Пенсионерка" ли ще бъде Таня Боева? Певицата е бясна на хищни журналисти и каза каква е истината

7 059 02.03.2021

Скандално

"Певицата Таня Боева стана първата официално пенсионирана звезда на фолка". С такива гръмки заглавия някои медии съобщиха новината, че изпълнителката на хитовете "Лутам се", "Лоша терапия" и "Дама пика" влезе във втория списък с награди за принос в изкуството на Министерството на културата, които в гилдията наричат пенсии. ⁣Въпросните списъци създадоха огромен скандал сред по-старата генерация поп артисти, като едни бяха включени в списъците, а други - не. 

Десетки медии излезнаха със заглавието, че Таня Боева била първата "пенсионирана фолк певица", но това не е точно така. Първо трябва да се отбележи, че изпълнителката няма дори 50 години и е доста далеч от пенсиониране, второ, както вече стана ясно, въпросните "пенсии", са всъщност награди за специални заслуги на артисти, участвали в един или друг период в престижния конкурс "Златният орфей" (който се провежда от 1965 г. до 1999 г.), но и са грабнали големите награди.

Виж още: "Три за щастие" е факт! Ицо Хазарта стана татко за трети път, роди му се дъщеричка

Припомняме, че Таня Боева стартира кариерата си всъщност в поп жанра, а на сцената на "Златният Орфей" завоюва престижното отличие "Първа награда за млад изпълнител", което е и повод да попадне в списъка на министерството, заедно с много други певци, на които ще бъдат изплащани ежемесечни суми за заслуги. Фолк звездата обаче не остана доволна от заглавията, които гласят, че тя е "първата пенсионирана фолк певица". 

"На вниманието на тези, които живо се интересуват! Разбира се, че не е "пенсия". От Министерството на културата точно, кратко и ясно са се обосновали в изказа си: "Награда за специални заслуги и принос в изкуството"! (срок - 3г. "пенсията" има ли срок!) И до днес, най-горда и оценена се чувствам от Приза "Първа награда за млад изпълнител" на легендарния фестивал "Златният Орфей". Само на 21, с целият живот и кариера пред мен, бях удостоена с най-голямото отличие, в най-престижния фестивал, от 13-членно жури, начело с Йорданка Христова и Емил Димитров. Тази награда промени представите ми за това кое е трудно и възможно…накара ме да повярвам, че мечтите се сбъдват и че няма невъзможни неща. Когато човек е упорит, трудолюбив, последователен и работи за мечтите си!", пише певицата в официално изявление във Фейсбук и допълва:

"Типично в "хищническо- журналистически стил", с ясното съзнание, че "новината" ще бъде сигурно и бързо изконсумирана, авторът на статията, съзнателно оформя заглавието така. Знае, че точно това ще удовлетвори жаждата, вкуса на читатателя у нас. (Типично – българска народопсихология .) Знаейки прекрасно, че на никой не му е интересно кой какво е спечелил. Това само по себе си би била една чисто позитивна новина!", категорична е Таня Боева, която не разбира защо една иначе позитивна новина, се превръща в негативна.

Виж още: Мария Бакалова не взе Глобуса, но Розамунд Пайк ѝ посвети мили думи! Кои са победителите?

"И ето, Хоп- "Наградата" се превръща в "пенсия"- право в десятката! Вуте вече е доволен, "новината" се множи и размножава! 🙂 Всеки сам себе си определя какъв е! А какъв си се разбира от това, коя енергия те "храни", гласят още словата на певицата, която благодари все пак за уважението и почитта, с които е удостоена от Министерство на културата. 

Изображение: Таня Боева официална страница/Facebook

Още от Скандално

Пълнолетната Сузанита разпали въображението! Певицата с нова фотосесия - отново само по бельо
Андреа разголи душата си пред феновете си: Певицата за любовта, грешките и има ли човек до нея
Милионерката Кайли Дженър втрещи с наглост - поиска пари от феновете си, за да лекува свой служител!
Ах, какъв скандал! Македонският изпълнител за Евровизия показа българско знаме и заяви: Българин съм
"Пенсионерка" ли ще бъде Таня Боева? Певицата е бясна на хищни журналисти и каза каква е истината
Звездните БГ дела: Кой кого и за какво осъди през годините?
Инфлуенсър шокира с фотосесия, за да "изпита" чувството на бременността
Фолк певица с покъртителен разказ! Твърди, че е заплашвана с убийство
Цвети Стоянова на косъм от смъртта отново, гимнастичката сподели за ужасна случка
Снимка на Златка Димитрова предизвика яростен спор с известна адреналинка
Ужасен секс скандал, обвинения в канибализъм на крачка да съсипят кариерата на Арми Хамър
Сагата между Амбър Хърд и Джони Деп се заплита, този път обвинението е за присвоени милиони
Никога няма да гледате на секс играчките по същия начин, когато разберете за какво ги ползва Майли
Първата интернет сензация за годината: София Джамджиева проговори за поведението си на екран
"Българското Барби" с поредна порция провокация, предлагат ѝ хонорар за участие в американско шоу
Съпругата на Алек Болдуин се преструвала, че е испанка, тя отговори на критиките