VBox7 logo

Нова кола в България: Не е скъпо! Ето и най-евтините нови автомобили у нас

13 394 12.12.2019

Колкото и да ни изкушават автомобилите нов внос по авто къщите, трябва да си признаем - новото си е ново. Проблемът с новите коли е, че са твърде скъпи за българина. Но това не винаги е така, а и да си признаем - като вземем кола втора употреба се започва един ремонт, който накрая оскъпява значително возилото.

Е, кои са най-евтините нови коли у нас? Ето и топ 5, като останалите може да видите във видеото по-горе.

Виж още: Това са марките коли, които българинът обича най-много. Има ли изненади?

DACIA SANDERO

Автомобилът излиза малко над 14 000 лв. Базовото ниво на оборудване включва всички основни електронни системи за сигурност, въздушни възглавници, асистент за потегляне по наклон, датчик за налягането в гумите, система isofix за детски столчена и LED дневни светлини. За климатик и ел.стъкла се заплаща допълнително. Средният разход е 5,4 литра.

Виж още: Избирате нова кола? Ето кои са най-сигурните автомобили за 2019 г.!

DACIA LOGAN 

Моделът излиза около 14 500 лв., отново е с еднолитров бензинов двигател, а и средният му разход е същият. Оборудването включва същите системи за сигурност като при Sandero плюс електрически стъкла. 

Виж още: Скрито гробище за СССР коли крие уникални бижута

TOYOTA AYGO 

Цената му е близо 17 000 лв. Базовото ниво включва климатик, асистент за потегляне по наклон, isofix и радио с USB и AUX портове. Средният му разход е 4,1 л.

Виж още: Китайците не познават граници! 5 коли, които изкопираха без срам

KIA PICANTO 

Този модел на KIA ще ви излезе близо 20 000 лв. Базовото оборудване включва  електрически стъкла, централно заключване с дистанционно, климатик, радио с MP3, USB и AUX портове, борд компютър, Isofix система, датчик за налягането в гумите и асистент за потегляне по наклон. 

ЛАДА НИВА 4Х4 

Тривратата версия на класиката ще ви излезе точно 20 000 лв. Автомобилът е и най-достъпният сред високопроходимите автомобили у нас. Базовата версия е с 1.7-литров атмосферен мотор с 83 к.с., и няма климатик и радио. Разходът е 10 л. на 100 км.

Източник thumbnail: Tramino/tomeng/Tramino/iStock

13 394 12.12.2019

Още от OMG Facts